0

К олкото по-лесно и комфортно се чувствате в кухнята, толкова повече време ще имате за занимания, които ви доставят истинско удоволствие – гледане на сериали, разходки в парка, сладка раздумка със съседите пред блока. Ето седем трика, които ще ви освободят.

1. Плодова наслада

Понякога ни се иска да напълним устата си с череши и да ги дъвчем наведнъж. Има обаче пречка – костилките. Ето как да се отървете от тях. Необходими са ви тънки пръчици – като за суши. Слагате черешата, както е показано на снимката. След това с пръчицата натискате мястото, където се намира костилката, така че тя да падне на дъното на бутилката.

2. Как да отделим жълтъка от белтъка

За много рецепти ще трябва да отделим жълтъка от белтъка. Това може да стане много лесно. Чукваме яйцето над малка чиния (основното нещо е да не повредим жълтъка). След това вземаме обикновена бутилка, доближаваме я до жълтъка и натискаме центъра на бутилката. Трябва да изглежда така, сякаш бутилката засмуква жълтъка.

3. Как да съхранявате отворени спагети

Най-простият трик. Не искате спагети да лежат в отворен плик? Вземете обикновена пластмасова бутилка и ги поставете там. Освен това според диаметъра на отвора в бутилката можете да измервате порции.

4. Как да си направим поставка за сос

Често се натъкваме на ситуация, в която в шишето не остава много сос, така че трябва да се разклати енергично. За да избегнем тези досадни действия, можем да направим специална стойка. Взимаме картонена кутия за яйца. С помощта на нож отрязваме ненужните части (както е показано на снимката). Взимаме частта с вдлъбнатините. Поставяме в хладилника и след това нареждаме там нашите сосове.

5. Как да си направим държачи за капаци

Изправени сте пред ситуация, в която няма къде да поставите капаците на тенджерите? Много просто. Взимате обикновени пластмасови закачалки от магазина за левче. Може да са от лепящите или пък да прикрепите за тях двустранно тиксо. Отлепете едната част и прикрепете към стената. Готово, имате си държачи за капаци.

6. Как да съхранявате отворени опаковки кафе

Някои опаковки са направени по такъв начин, че не могат да бъдат повторно запечатани. За да предотвратите изветряването на съдържанието, можете да използвате този трик. Взимаме обикновена закачалка. Обръщаме ръба на опаковката, както е показано на снимката, и го захващаме със закачалката. След това пакетът може да бъде окачен на удобно за вас място.

7. Напомняне за хапчета

Често ли забравяте дали сте взели вашата доза хапчета или не? Ето един лесен вариант за подсещане. Взимаме бурканче с хапчета и правим малък знак върху него всеки път, когато трябва да изпием таблетка.