0

Н а 21 април Нейно Величество кралицата на Великобритания навърши 96. На нейната възраст тя е в топа на най-красиво остаряващите звезди. До голяма степен благодарение на някои трикове, които ще споделим с вас. Впрочем, в проучването в Швеция, за което става въпрос, Елизабет II е на второ място след актрисата Хелън Мирън, която се превъплъти в кралска роля, с тази подробност обаче, че е с 20 години по-млада от нея. 13% от населението на Обединеното кралство смятат, че кралицата изглежда страхотно за възрастта си. Какви са нейните тайни?

1. Пълно отхвърляне на слънцето

На официални събития кралицата винаги се появява с шапка и ръкавици. Шапката е не само почит към официалния етикет, но и най-ефективната защита от слънцето. Както знаете, ултравиолетовото лъчение е една от основните причини за преждевременно стареене на кожата, провокира появата на фини бръчки и старчески петна. Елизабет II не излиза навън без шапка или чадърче. Освен това тя никога не се поти под слънчевите лъчи на плажа, а прекарва лятото в имението си Балморал в Шотландия.

2. Диета от сезонни местни продукти

Кралското семейство подкрепя екобизнеса и предпочита сезонните местни продукти. Така например в „потребителската кошница“ на Елизабет II фигурират: бекон Denhay Farms, колбаси Musk's, яйца на Noble Foods, мармалад Wilkin&Sons и кафе H.R. Higgins. От сладките лакомства кралицата обича шоколадови бисквити и черен шоколад. Здравословното меню на кралицата залага на простички неща като пиле на грил със салата.

3. Пушенето забранено!

На младини кралиците са пушили като комини - било е модерно и престижно. Освен това баща й и сестра й са били заклети пушачи, но самата Елизабет отказва никотина. Тя убеждава и съпруга си принц Филип да се откаже от тютюнопушенето.

4. Здрав сън

Кралицата спи по 7 часа и винаги става в 7:30 сутринта. Сънят по-малко от 6 или повече от 9 часа на нощ увеличава риска от преждевременна смърт и, разбира се, неизбежно се отразява на здравето според изследване на учени от университета в Йорк. Повече от сигурно е, че стриктният режим, към който се придържа Елизабет, е една от най-важните причини за нейната младост и дълголетие.

5. Редовна физическа активност

Кралицата като истински аристократ обича конната езда. По време на престоя си в замъка Уиндзор тя язди два пъти седмично. Всеки ден Елизабет сама разхожда любимите си уелски коргита, които са много енергични, така че не й се налага да стои на едно място. Кралицата се опитва да редува заседналата работа с по-подвижни дейности, което допринася за хармонията, здравето на гръбначния стълб и подвижността на ставите.

6. Задължително червило

Елизабет II винаги е спретната и гримирана с вкус. Червилото е незаменим елемент от нейния макиаж. Преди церемонията по встъпване в длъжност през 1953 г. Clarins получава поръчка да направи червило за нея, нюанс, който идеално ще подчертае тена на кожата й и ще се съчетае добре с нейния тоалет. Наречено е „Балморал“ в чест на нейното имение. Като цяло кралицата очертава устните си от много години с помощта на марката Elizabeth Arden, която през 1962 г. получи Royal Warrant of Royal Approval (присъжда се на компании, които доставят на британското кралско семейство стоки и услуги). Любими нюанси на кралицата са: прашна роза, червено, цвекло.

7. Грижа за кожата

В продължение на 12 години кралицата ползвала услугите на Телма Холанд, консултант на козметичната марка Cyclax (тя е снаха на Оскар Уайлд, между другото). Говори се, че кралицата все още е привързана към козметиката Cyclax, която също е наградена с кралска заповед от 1961 г. За продуктите за почистване на кожата кралицата се е доверила на Molton Brown и Bronnley и използва осемчасовия крем на Elizabeth Arden от много години.

8. Изискан стайлинг

През деветдесетте години на миналия век кралицата отказва да боядисва косата си. Оттогава тя е побеляла естествено, но все още носи същата прическа и стил. Сега неин личен стилист е шотландецът Иън Кармайкъл, който е работил като фризьор на снимачната площадка на филма „Кралица Елизабет II“. Кралицата се грижи за чупливата си коса с ръчно изработени четки от естествено дърво с влакна от индийски глиган.

9. Внимание към ръцете

Да се върнем на ръкавиците, без които Елизабет II не се появява публично. Те са памучни, снабдяват я с тях от Съсекс. Работата й включва около 45 000 ръкостискания годишно и кралицата се страхува от инфекция. Между другото според етикета е разрешено само леко докосване на кралската ръка. Казват, че в кралската чанта винаги има място за крема за ръце и нокти Jeunesse des Mains от Clarins. А Елизабет е вярна на маникюра с лак Essie в бледорозов нюанс Ballet Slippers, благодарение на който ръцете й винаги изглеждат добре поддържани и спретнати.

10. Холистичен подход

Въпреки предаността си към традицията Елизабет II вече няколко години избира алтернативни методи за поддържане на здравето, поръчвайки хомеопатични лекарства от Ainsworths.