0

С ватовницата от сериала „Домът, в който си роден, е твоята съдба“ е сред любимите образи. Оправна, усмихната и чевръста, Султан (Хюлия Дуяр) добронамерено урежда бракове и така се е специализирала в това, че в квартала няма конкуренция. Но и тя си намери майстора в лицето на Али Ръза Дайъ (Хакан Салънмъш). Вуйчото на Баръш Тунахан (Енгин Йозтюрк) хареса строгата, но справедлива жена, готова да му измери кръвното всеки път, когато реши да се поглези. Хареса му да й помага в кухнята и да опитва вкусотиите, които му приготвя. А тя успя да го промени и да го превърне в примерен домошар, който предпочита да се навърта край нея, вместо да щрака с пръсти в кръчмата, тоест в ресторанта. Така нещата логично отиват към предложение за брак, което предстои да видим по „Диема фемили“. И те яли, пили и се веселили...

Изпитание

В сериала, заснет по романа на турската писателка Гюлсерен Будайчиоглу Camdaki Kız (Момиче зад стъклото), Султан демонстрира сила, която не може да бъде сравнена с изпитанието, с което Хюлия се сблъсква. И докато героинята й се радва заслужено на новия живот, който води, и се радва на безрезервната любов на зрителите, защото е смела, решителна и откровена, то актрисата е двойно по-силна в реалния живот. Защото това реално е нейният втори живот.

През август миналата година тя претърпя тежка операция заради тумор в мозъка. До диагнозата се стига след няколко припадъка на самата снимачна площадка. Хюлия се подлага на операция при един от най-известните неврохирурзи в Истанбул. А по ирония на съдбата и лошият герой от сериала „Черна роза“ Кендал Шамверди (Месут Акуста), който я тормози и унижава в ролята й на Емине, бе опериран по спешност, но заради мозъчен кръвоизлив. 57-годишният актьор прекарва три часа в кома, но след успешната интервенция се прибра у дома, където се радва на обичта и грижите на младата си съпруга Шафак Йозбир, която го познава в съвършено различна роля от тази на себичния и зъл Кендал, който се държи грубо и гадно с всяка от многото си жени.

Инфаркт

Напрегнатият живот и преумората създават проблеми навсякъде, но за турските актьори, които изброихме, е шанс да продължат живота си с нови сили. През март на 51-годишна възраст почина известният турски актьор Хюсеин Елмалъпънар. Турската телевизия Си Ен Ен Тюрк съобщи, че той е получил инфаркт и въпреки усилията, положени от лекарите в болница в Истанбул, не е бил спасен. Роденият през 1971 г. Елмалъпънар е участвал в много турски филми и сериали, а в България бе известен с участието си в сериала „До последен дъх“.