0

М ай е месец с две затъмнения. Този период започна с частично слънчево затъмнение на 30 април. Второто ще се случи на 16 май и ще е пълно лунно. Затъмненията оказват силно влияние върху психиката и здравето на хората; появяват се скрити форми на заболявания. Всичко тайно става ясно през този период. Затъмненията като катализатор оказват влияние не само върху човешкото здраве, но и върху природата.

В началото и средата на май, както и през юни ни очакват минипаради на планетите. Космическите събития ще окажат влияние върху промените, които ще настъпят в света. Това ще засегне икономиката, политиката и държавните проблеми. Всичко, което ще бъде заложено през май, впоследствие ще бъде активно развивано както тази година, така и след две години.

От 10 май до 3 юни Меркурий залага капани, преминава към ретрограден. Този месец Меркурий е злосторникът в Телец и Близнаци. В Близнаци той ще бъде през май, юни и началото на юли. Това е моментът за стартиране на нови събития и инициативи, активни преговори, решават се въпроси, свързани с търговията.

Дни с повишен риск през май - 8 и 9, 14, 22, 24 (вечерта), 25 (нощта), 27. 30 май - Новолуние в Близнаци.

Овен

За родените под знака на Овен май е пълен с промени. В началото на месеца ще бъде проблемна финансовата сфера. В средата на месеца трябва да бъдете внимателни: не извършвайте необмислени действия, не вземайте прибързани решения. Добро време за учене. В края на месеца можете да станете обект на скандали, така че бъдете внимателни. През месеца заетостта и работата ще се увеличат, така че здравословните проблеми (особено в средата на месеца) са много важни.

Телец

Бъдете особено внимателни към околната среда, в никакъв случай не се карайте с тези, които са ви скъпи. Приятели, които ви обичат, ще ви помогнат, ще получите подкрепа и от авторитетни хора. Като цяло нещата и плановете ще вървят добре (въпреки някои смущения в края на април и началото на май). Обърнете внимание на отношенията си с партньорите – погрижете се за семейството си, особено в средата на май. Този период е изпълнен с нови възможности: ще можете да печелите от интелектуалната си дейност.

Близнаци

Това е периодът, в който ще коригирате последствията от събитията от края на април. От началото на май се появяват нови възможности. През май, юни и началото на юли вашият интелект, умствени способности ще ви донесат голяма полза. Това е време за нови запознанства, срещи, преговори; ще има възможности за печалба. От средата на май ще бъдете подкрепяни от авторитетни приятели. Най-интересният период ще започне от третата седмица на май. Новите планове впоследствие ще ви донесат успех.

Рак

Някои приятели може да напуснат обкръжението ви. Обърнете внимание на делата на близките: погрижете се за тези, които са ви особено скъпи (особено през средата на май). В същото време трябва да държите под око децата: техните връзки, взаимоотношения, здравето на малките деца. Повратна точка в творчеството. Период на подготовка за нов етап. Началството ще поощри новите идеи и инициативи от ваша страна.

Лъв

Май е период на пълна промяна в кариерните въпроси и отношенията с ръководството. Време на промяна на условията на живот: възможно преместване, промяна на местожителството. Далеч от дома през целия май ще намерите любов, успех и признание. Енергичната активност в края на месеца ще ви донесе страхотни резултати. Планирате перспективи, те ще донесат резултати през първата половина на лятото, средата на есента. В средата на май бдете над здравето на родителите си. Не започвайте ремонт в този момент.

Дева

Обърнете внимание на делата на децата, сестрите и братята: подкрепете онези, които са ви скъпи. Трудности със съседи, хора от обкръжението: стари приятели и познати могат да напуснат кръга ви. Тези загуби ще доведат до промени, свързани с пътувания на дълги разстояния. Май ще донесе важни събития за вашето семейство и лични партньори. Ще трябва да им помогнете. Успоредно с това има период, в който работата ще носи късмет само в колективните дейности.

Везни

Бъдете много внимателни към финансовите въпроси в средата на май. Не правете големи покупки. Това ще бъде времето, когато старите печалби ще изчезнат и ще се появят нови възможности, върху които трябва да се работи с друг екип. Успехът е възможен само в екип. Това, чиито основи положите през май, ще се развие през лятото и есента. Трудности в личните дела. Трябва да помагате на тези, които обичате.

Скорпион

Май е пълен с промени. Някои договори ще се разпаднат, но ще се появят нови възможности. Семейството ще ви помогне. Важни промени предстоят от средата на май: трябва да бъдете по-внимателни по пътищата и да се опитате да не взимате кардинални решения, които могат да разрушат живота и отношенията ви. През втората половина на май е възможна криза в личните дела и здравословни проблеми.

Стрелец

Началото на май е период на промяна в работата; ще решавате всички казуси с помощта на хора, които ви обичат. В средата на май предстоят трудности, свързани с интриги - възможни са измами зад гърба ви. Бъдете наясно със заобикалящата ви среда. Успоредно с това това ще има подем на личен и творчески успех. Време за любов, подкрепа, внимание. Май е период на активна социална активност, ще бъдете забелязани, ще получите интересни предложения.

Козирог

Много интелектуална работа и изучаване на това, което по-късно ще донесе нови възможности. Страхотна активност както в домакинската работа, така и по време на пътувания. В средата на май бъдете внимателни в отношенията с приятели: можете да загубите стар приятел, погрижете се за тези отношения. През втората половина на май ще се занимавате с жилищни въпроси.

Водолей

Вие активно се опитвате да спечелите парите, от които се нуждаете, и ще успеете в това. Хората, които ви обичат, ще ви помогнат. Очаквайте подаръци, внимание и подкрепа. Време на интелектуална дейност – учене; ще има добра възможност за популяризиране както на идеите, така и на делата на децата. Може да има криза в отношенията с ръководството - старите цели и планове ще изчезнат.

Риби

Май е периодът на развитие на повишена активност: работа, спорт, творчество. Още в началото на май ще има голям личен успех: очаквайте признание, внимание и популярност. Ще се открият нови възможности за печалба, очаквайте подаръци и повишено внимание от хората, които ви обичат. В края на месеца ще се отворят нови възможности: пътуванията ще бъдат щастливи.