0

З а втори пореден ден протестиращи се събраха на кръстовището пред хотел "Хемус" в столицата, за да блокират движението по булевард "Черни връх". 

Те настояват за засилване на контрола по пътищата и никакъв толеранс към джигитите след ужасния инцидент в началото на седмицата. При него бившият футболист Георги Семерджиев, който се оказа с тлъсто досие като нарушител на правилата по пътищата се удари с лъскавото си Ауди Q7 в таксиметров автомобил, след което премаза две млади жени на тротоара, където и днес хората положиха цветя в тяхна памет. Паметта на жертвите беше почетена и с едноминутно мълчание. 

"Убиецът Семерджиев и подобните нему не може да съществуват без защитата и чадъра на тази прогнила система. Тя ги произвежда, тя ги отглежда, тя ги угоява и развъжда. Съд и доживотен затвор за всички убийци и техните съучастници", пишеше на един от плакатите. 

Първо управляваният от него по булевард "Черни връх" джип се забил в таксито, а след това в асансьора на метростанция "Европейски съюз". В резултат на удара возилото му се разцепило на две. Двамата със спътничката му избягали от мястото на инцидента. По-късно стана ясно, че жената е служител на едно от полицейските управления в столицата. Информацията беше потвърдена от вътрешния министър Бойко Рашков.

Семерджиев има редица нарушения на пътя, за което има 49 фиша и около 50 наказателни постановления. В нощта на катастрофата е карал с полицейска лампа на колата си.

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов

Ерол Емилов