0

Екатерина Томова
Димитър Пенев

Аспарух Тотев безспорно е един от най-любимите участници от всички сезони на хитовото предаване „Игри на волята“. Негова страст в живота са силовите тренировки, с които продължава да се занимава и след отпадането си от риалити формата.

„Две години след „Игри на волята“ правя това, което съм правил и преди. Фитнес инструктор съм, водя си тренировки. В България да си спортист е повече хоби. Водя си подготовки за силовия трибой, стронгмен и канадската борба“, сподели в „МачКаст“ Аспарух, който с лекота вдига 520 кг.

Опит

След „Игрите“ споделя, че е станал по-разпознаваем. „Предаването ми даде опит. Доста интересно преживяване беше. Първоначално си казах – защо влезнах. После осъзнах, че съм получил една много интересна емоция, запознанства и приятелства. С някои от моето племе все още сме си доста близки като Гената и Георги. Повечето бяха приятни, по-малко неприятни“. Аспарух напусна предаването след тежка контузия на арена, на която се състезаваше срещу Филип. Тогава призна, че е много разочарован. „Бях разочарован поради факта, заради който отпадам, а не от кого. Не съм очаквал точно такава контузия да ми се случи. Беше доста неприятно. Не успях да се докажа пред себе си, защото това беше нещо ново за моето тяло като натоварване. Силова издръжливост беше. Преодолях го. Аз съм спортист, свикнал съм както на победи, така и на загуби. Загубата те учи на най-много, затова е и важно да има загуби. Това ми припомни, че не може във всичко да си добър. То си показа с толкова сезони, че с толкова килограми не е добре въобще. Всички, които сме по над 100 кг, отпадаме или с контузия, или много рано“.

Глад

Аспарух си спомня, че не толкова физически се е изтощил в предаването, а психически. „При мен проблемът беше повече психически. Аз страдам от бигорексия – искам да съм възможно по-голям. Не за останалите – за себе си. Един килограм да отслабна и се чувствам малък. Това е като вид комплекс. Искам, освен да съм силен, и да изглеждам добре. В предаването само си мислех как губя мускулна маса, как съм го изграждал с години и после ще ми трябват месеци да си го върна. Повлия ми липсата на витамини и минерали“, сподели ни мускулестият мъжага и каза, че е най-добър в силовите спортове. „Присърце ми е канадската борба. Това беше първият силов спорт, който започнах. Там съм неколкократен републикански шампион. Отделно съм европейски медалист. След това започнах със силовия трибой и стронгмен. Като бях малък и гледах по телевизията как вдигат коли, не съм си и мечтал аз да мога. Много обичам да се състезавам и да побеждавам. Не издържам няколко месеца без състезание“, разказва с пламък в очите Тотев.

Плуване

Мотото на Аспарух, което сподели и в предаването, е “Не се молете за лесен живот. Молете се за силата да издържите на трудностите!”. Една от най-големите трудности за него бе плуването. Има страх, защото се е давил като малък. Страхът му се породил в училище по време на лагер. Скочил в басейна, мислейки си, че може да плува, но потънал. Никой не го видял, той едва изплувал и дълго време кашлял след това. Оттогава не е влизал в басейн или море до „Игрите“, за които специално се подготвял в плуването. Аспарух съветва всички родители да пускат децата си да се учат да плуват още докато са малки и нямат страхове, защото изградили се като при него – трудно преодолимо е.

Техникум

Освен силовите спортове Аспарух се е занимавал и с колоездене, но спрял по две причини – първо, защото не само не качвал килограми, а отслабвал, и второ, защото паднал край пътя с 70 км в час на една подготовка за републиканско първенство край Гоце Делчев. „Бях в техникум, компютърен, където са само момчета. Бях от най-слабите. Аз тренирам по 6 часа и 150 км на ден и изгарях много калории и си казах – защо тренирам, като не раста. Силата винаги ме е влечала и се отказах“, споделя още Аспарух. Той има брат и две сестри. „Брат ми е учител по китайски. Преди това беше учител в Китай по английски, но в пандемията се върна. Голямата ми сестра знае японски. Малката все още учи в НБУ“.

Коректни

Извън залата Аспарух има и фирма за хамалски услуги. „Преди няколко години се чудех в какво да инвестирам пари, които имах. Исках да е нещо адекватно. Проучих пазара и с едно приятелче Марио Велев я направихме, а днес малко повече съм му оставил нещата на него. Взехме камионче и направихме фирмата. „Вземи-премести“ се казва. Доста време мислехме името, мисля, че стана готино. От няколко години вече действаме. Лошото е, че по същото време двойно се увеличиха търсенията за хамалски услуги. Борим се. Засега върви добре.
Не се изисква толкова сила. Там има много техника, опит и мислене, особено като трябва да съхраниш на хората неща. Гледаме безаварийно да преместим всичко и директно казваме цена, за да сме коректни. Ние сме принципни и искаме всичко да е ясно от самото начало“.

Няма жена до себе си

С тази физика Аспарух е апетитна хапка за много момичета. Но все още не е намерил своето.
„Нямам си приятелка и не си търся. Излишно е да търся, тя ще ме намери. Имам специфични изисквания, а момичетата днес не са такива. Една жена трябва да е домакиня, не говоря да си седи само вкъщи, а  да има уменията, да е съобразителна и добра. Искам да си поддържа тялото, защото тренировките са вид хигиена на тялото“, издава участникът от „Игри на волята“.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX