0

Г ергана и Светозар са заедно от 6 години и имат две деца. Запознават се покрай работата на Светозар като брокер и само година по-късно Гергана забременява. Тя има украински корени, а той притежава собствен бизнес. Двамата взеха участие в петия сезон на най-позитивното любовно риалити в телевизионния ефир „Един за друг“ и успяха с усмивка и харизма да се превърнат в една от любимите двойки, но не стигнаха до финала. Те бяха гости в подкаста на "Мач Телеграф" - "МачКаст". 

Гери и Светльо с екипа на "МачКаст"

 Гери и Светльо с екипа на "МачКаст"

Формат

Макар вече да прекараха няколко седмици извън формата, Светозар не крие, че му е мъчно за предаването и дори си е мислил как Емо Чолаков един ден идва и казва: „Здравейте, скъпи финалисти, и те са там“. Реалността обаче е различна и те са си вкъщи. „Да ви кажа вече ми мина ядът от отпадането, но на моменти пак се разпалвам и ми се връща всичко. Много ми липсва „Един за друг“. Никога не съм търсил победа, а исках да останем до финала, за да се насладим на всички емоции и да изиграем всички игри. Каквото и да си говорим, да триумфираш с жена си, не е като да триумфираш сам“, категоричен е Светльо пред "МачКаст". Гери пък още в самото начало си е направила план как ще поседят 3-4 седмици и след това ще се приберат, тъй че тя не е нещастна от факта, че не са играли до финала.  

Връщаме ги назад с няколко месеца, в момента, в който са се записали на кастинг, а те ни разказват, че Светльо всъщност изобщо не е знаел, че жена му го готви да участват в „Един за друг“. „Аз бях подпълнила формуляра, всичко беше готово, обадиха се, одобриха ни за кастинг и в деня, в който трябваше да идем, аз му казах, че отиваме на обяд (смее се)“, разказва Гери. Той се усеща едва пред сградата на Нова телевизия, че всъщност обядът ще е доста по-различен, но в тази стилистика с днешна дата казва, че това е било едно от най-вкусните ястия, които е хапвал. Ястие, което е нахранило душата му. 

Двамата влизат във формата с уговорката, че Гери ще склони да имат трето дете. Това стои на преден план за Свтльо, макар Вики да иска още малко да поотраснат двете им дечица.

Родители

Влюбените вече са родители на момче - на 4 години, и на момиче, което е на 2 годинки. „Малката за мен не разбира много-много какво се случва, но като сме се появили по телевизора е започвала да го бие, да крещи. Синът ни е на 4 и той вече осъзнаваше къде сме, но определено ни беше доста сърдит, когато се върнахме“, разказва Гери, а Светльо допълва: „Ние имаме силна връзка и непрекъснато сме двамата. Като се прибрахме, дойде, поздрави ни, но беше много сериозен. Нито се шегуваше, нито се смееше. Три дни беше така. Комуникираше, но беше студен.
Дадохме си подаръци, но не проработи. Той си го взе, каза мерси и това беше (смее се). Днес вече всичко вкъщи е наред и децата са спокойни, че мама и тате са си у дома, но първите им излизания са били доста тревожни за сина им, който си е мислил, че отново влизат в предаването. 

Игра

Връщайки ги обратно в „Един за друг“, Светльо разказа, че един от най-трудните му моменти във Вилата на любовта е бил, когато мъжете са имитирали жените и е трябвало да се обличат като жени. Тогава той е превъзмогнал себе си и впоследствие това се превръща в един от най-забавните му моменти в “Един за друг”. „Най-любима ми остава играта с патетата, защото тогава трябваше да играем като отбор, като едно цяло. Бях много щастлив, че Гери ме чуваше и прие моята стратегия. Изиграхме си играта и в последния миг спечелихме“, с усмивка си спомня брокерът, който е категоричен, че е много щастлив от факта, че са били част от предаването. 

Манифестират мечтите си

Чаровната двойка вярва много в енергиите и в модерните в последно време манифестации. „Аз повече манифестирам, но покрай мен и Гери започна. Целият ми живот е доказателство, че работят. Реално погледнато, за каквото съм говорил прекалено много, то се е случвало. За нея също съм манифестирал (смее се)“, разказва Светльо. Гери се е убедила в силата на енергията все повече и повече. „Човек каквото си мисли , това се случва. Вкъщи имаме и борд, с който привличаме това, което искаме, и целите ни, които сме си поставили. Сложили сме си и определен период, в който това, за което мечтаем, трябва да се случи. Написали сме си послания към Вселената“, допълва Гери. 

*ЕЛИЗАБЕТ МЕТОДИЕВА, ДИМИТЪР ПЕНЕВ