0

К ак да се храним точно, как да тренираме правилно и как да станем зверове във фитнеса. Това се чудят много хора, които влизат в залата за пръв път, или пък го правят от скоро, но нямат резултат. За целта „МачКаст“ покани „Балкан Бийст“ (BalkanBeast), в лицето на Стратимир Георгиев, един от най-колоритните участници в „Игри на волята“, както и Даниел, участник в последния сезон на най-гледаното риалити у нас.

„Тренирахме и в последния ден на миналата година, и в първия на 2024 г. Другите дни можем да изпуснем, но тези – не. Това е психологически момент. Признак, че годината започва добре. Защото докато всички лежат на диваните пияни, ние започваме както трябва. При нас в „Бийст режима“ прилагаме елемента „външна отговорност“ - външен човек, който да не разочароваш. Дани (б.р. - от „Игри на волята“ 5) е човек, с който може да се резонира, защото вдъхва доверие. Защото е бил там, където са нашите клиенти в началото“, започна Стратимир.

„Приемаме от до 20-25% от кандидатите в „Балкан Бийст“. Трябва човекът да има правилната нагласа. Ние знаем, че сме най-добрите в това, което правим и сме го доказали 1000 пъти. Защото има хора, които не могат да поемат отговорността, че са шматки. И прехвърлят всичко към нас. Правим всичко по адаптивен начин, защото всеки човек работи различно нещо, води различен начин на живот. Другите вкарват хората в рамки. При нас е важно това да бъде да до живот. Защото иначе няма смисъл за нещо временно. Ти кандидатстваш за „Бийст режим“ и ако те приемат, следват хубави неща в твоя живот“, добави той.

„Цял живот съм бил дебел. Емигрирах на 8 години в Канада. Тогава бях по-слаб, но знаете – американски и канадски живот. Баща ми каза: „Така живеят те“. И се започна – понички, хотдози, ребра, бургери. Присмиваха ми се, че циците ми висят. Бях тюфлек, имах и акне. В 11-и клас обаче един мой приятел, поляк, тръгна на фитнес. Той ме накара да ходя с него, но не бях последователен. С години наред почвах и спирах. В университета надебелях още повече, тогава вече бях в Англия. Като завърших, започнах работа в банка. Ходех на работа, прибирах се и започвах да играя игри. Ядях бургери и ребра. Това ми беше целият живот. Изкарвах добри пари, работех като кредитен специалист в една от най-големите канадски банки. Но си мразех ежедневието. Един живот живеем. Гледах другите да правят готини неща и се попитах: „Аз по-малка шматка ли съм от тези хора“. Заради това се върнах в България и създадох „Балкан Бийст“. Първоначалната идея беше аз, един грък и един приятел от Варна, да направим Ютуб канал, който да се казва BalkanBeast. Те обаче усетиха, че е моя идея и не вложиха много. Така аз станах сам BalkanBeast. В началото пусках пейзажи и не се появявах. После обаче започнах, защото хора искат да ме видят. Седи си някакъв на яхта, някаква бъчва и си вика: „Какъв е тоя бийст“. Нямаше как да се излагам, името трябваше да отговаря на визията. BalkanBeast е моята перфектна версия, която никога няма да стигна, защото не може да си перфектен. На 25-26 си видях за пръв път плочките. В училище имаше друго дебело момче, което ми казваше: „Аз и ти винаги ще сме дебели“. Нека познае кой сега е дебел и кой сега е нацепен. Всичко е начин на мислене“, заяви мачото.

Той говори и за забранените субстанции и дали ползва такива. „Взимам само протеин и креатин. Нищо друго, нищо забранени. Това са натурални вещества. Просто хората прехвърлят нещата извън себе си. Казват: „Той взима стероиди и заради това изглежда така“. По кожата имам пъпки от тийнеджърството. Исках да изглеждам така, все едно съм назобан. Много момчета, заедно с които започнах да тренирах, взимаха химия. Сега са разплути, защото си прецакаха хормоните. Ако си младо момче и искаш да взимаш стероиди първо трябва да признаеш, че си лешпер. И искаш бързи резултати, а не нещо дългосрочно. Нд 70% от трениращите във фитнес залите взимат нещо. Половината, които взимат стероиди изглеждат 1000 пъти по-зле от мен. Слим чайчетата са другата най-голяма глупост. Тогава пак начинът ти на мислене е: „Аз съм слаб психически и нямам дисциплина“. Нищо хубаво не става лесно, то заради това е ценно“, споделя той.

BalkanBeast с водещата на "МачКаст" Екатерина Томова

 BalkanBeast с водещата на "МачКаст" Екатерина Томова

„Близо 100 кг. бях, когато се върнах от Канада, на 23 години. По-точно 98 кг. Тогава дори не се мерих. Майка ми искаше да прави семейни снимки, аз се крия. В топформата си бях 72 кг, а сега съм 77. И сега ям бургери, правя си бурито, дюнери. Махам например пържените картофи и майонезата, но пак е вкусно, защото като се видя в огледалото, виждам резултата. Това са малки, дребни решения, но получаваш плюсове. Ние не сме бодибилдъри – това е техният живот и те гонят други цели. Ние сме нормални хора с нормален живот. Когато ям вафла, някой ме попита иронично: „Балкан Бийст, каква е тая вафла?“. Аз му казвам: „Аз мога да си я позволя, а ти не можеш!“. Тези неща трябва да са като награда. Веднъж седмично тортата е много по-вкусна, ако ядеш всеки ден. Ако кажеш, че ще правиш нещо на 100%, значи си със слаба психика. Има едно правило на английски: Следвай 80% и ще получиш 90% от резултатите. Ти имаш право на 20% да грешиш. Това да си на 100% е просто оправдание да не направят нещо. Тоест те предпочитат да са на 0%“, споделя Стратимир. „Когато начинаещ започне да тренира, той не трябва да го прави вкъщи, защото там има много неща, които да те разсеят – телевизор, деца и т.н. Трябва да ходиш на фитнес, защото отидеш ли, вече си там – трябва да тренираш. И трябва да ходиш до най-близкия фитнес, а не до най-готиния. Всеки ден тренирам, това е моят начин на живот. Друго много смешно оправдание е: „Нямам енергия“. Но имаш енергия да отидеш да хладилника и до кенефа. Какво ти пречи да направиш 10-15 лицеви опори. Нямаш право да си посредствен в България, където нито те бомбардират, нито си гладен, имаш покрив на главата. Моят идол? За мен най-великия човек на планетата е Илон Мъск. Но както казва Брус Лий: „Трябва да извличаш позитивното и да отхвърляш неполезното“. Аз извличам от Кристиано Роналдо, Конър МакГрегър. Но идоли нямам. Дори аз не съм си идол, защото не мога да бъда перфектен. За мен най-важното нещо е истината. Можеш да лъжеш навсякъде, но не и себе си. Защото много хора лъжат себе си. Буквално и целият свят да е срещу мен, ако това, което казвам и правя, е истина, не ми пука“, каза той. 

За финал разкри каква е тайната на храненето. „Много е просто. Просто когато искаш да отслабнеш, трябва да си в лек калориен дефицит. Ако искаш да качваш, трябва да си в калориен излишък. Дори и само салати и киноа да ядеш, и само чайчета да пиеш, ако не си в калориен дефицит, няма да свалиш килограми. Трябва да ядеш много повече протеини, защото те са по-засищащи. Магически храни няма“, завърши варненецът.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX