0

„Фадигааааааа!“. Това емблематично изригване на коментатора на мача Левски - Айнтрахт Франкфурт Ясен Деянов все още кънти в ушите на феновете на Левски. Французинът, дошъл от отбора на безработните във Франция на „Герена“, отбеляза фамозен гол във вратата на Кевин Трап, с който резултатът на „Васил Левски“ стана 1:1. Да, тимът на Николай Костов отпадна след загуба с 0:2 в Германия, но цяла седмица „синя“ България живееше с мечтата, че Левски може да елиминира носителя на Лига Европа за 2022 г. Логично читателите на „Мач Телеграф“ и зрители на „МачКаст“ избраха за гол на месец август попадението на Фадига срещу германците. Благодарим на Левски за отличното отношение и за това, че ни приеха на „Герена“, включително влязохме на терена, за да направим интервюто с Фадига.

- Асими, как се промени твоят живот след феноменалния гол, който вкара на Айнтрахт Франкфурт?
- Животът ми се промени, най-вече заради българските фенове. Видях колко много хора направих щастливи с този гол. Още повече, че това беше първото ми попадение, срещу силен съперник като Айнтрахт Франкфурт, във важен мач, и пред препълнен стадион.


- Как точно се стигна до този красив гол. Какво си помисли преди да стреляш към вратата на Кевин Трап. Ще ни разкажеш ли?
- Не, въобще не погледнах към вратата и не видях къде е застанал Кевин Трап. Беше абсолютно инстинктивно. Така усетих нещата. Добре поех топката, имах добър контрол и реших, че трябва да стрелям. И се получи...
- През призмата на времето – за какво съжалявате в реванша във Франкфурт и какво ви спря от влизане в групите на Лигата на конференциите?
- Мачът беше отдавна. Мога да кажа, че ни липсваше ефикасност и повече вяра в себе си. Въпреки, че това беше Айнтрахт Франкфурт, много класен отбор, по-добри са от нас, но ние направихме много силен мач в София. И може би трябваше да играем с по-голямо самочувствие и вяра в Германия, за да се надяваме на нещо повече.

- Свикна ли си в живота в България и как се чувстваш в Левски?
- Много съм доволен. Много ми харесва животът в София. В Левски бях много добре посрещнат от всички – треньори, футболисти, изобщо от целия отбор. Харесват ми българите. Много са отворени и приветливи хора. Вашата столица е много хубава. В малкото ми свободни дни имах възможност да се разходя около града. Видях част от планините ви, иначе постих и Гърция. 
- Да те върна на настоящето. Ще стане ли Левски шампион на България, което е мечта на всички фенове на „сините“?
- Много се надявам Левски да стане шампион. За това се борим и сме убедени, че можем да вземем титлата. Играем мач за мач, но целта е да станем шампиони.
- Срещу кой отбор си пожелаваш да станеш вкараш красив гол като на Айнтрахт Франкфурт?
- Надявам се всеки мач да вкарвам голове, пък и не макар толкова красиви. Знам, че в България най-важните мачове са срещу ЦСКА и Лудогорец. Това са дербитата на България. Но най-важният двубой за феновете е този с ЦСКА, така че се надявам във втория мач за сезона с тях, през пролетта, да им вкарам.
БОГОМИЛ РУСЕВ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX