0

„На финала на „Един за друг“ стискаме палци на Мишето и Венци, те са нашите фаворити, нашите победители. Много вярваме в тях и заслужават да са първи.“. Това издадоха в студиото на „МачКаст“ слънчевата двойка Сияна и Светослав, които напуснаха Вилата на любовта на крачка от финала.

Емоции

Сияна и Светльо се чувстват различно след излизането от „Един за друг“. „Аз се чувствам добре, но Сияна много съжалява, че отпаднахме. Все пак това е една игра, не можем да спечелим всичко“, споделя Светльо, а Сиана допълва: „Мен все още ме е яд, че отпаднахме на крачка от финала. Вътре във вилата открих за себе си, че имам страшен спортен хъс, който не можех да контролирам, а явно и все още не мога. Така е трябвало да стане. В точния момент може би сме отпаднали. Взехме най-хубавото от предаването“. 33-годишният мъж се шегува, че предаването им е взело 2 месеца от живота, но е категоричен, че им е дало повече, отколкото им е взело. „Даде ни много емоции. Влязохме да се тестваме и научихме нови неща за себе си. Аз научих за нея, че тя не може да губи игри, че не мога да я успокоя в такъв момент. А какво ни взе – може би малко нервички и ядове“, казва Светльо. „Даде ни много приятели. Това е наистина голямо богатство, защото предаването свършва. Емоцията и игрите приключват. Ако вътре си съумял да изградиш някакви отношения и отвън да ги поддържаш – това наистина е най-голямото богатство“, споделя Сияна.

Инициатор

Инициатор да влязат в предаването е бил Светльо. Двамата са и единствената двойка, влязла в предаването по желание на съпруга. „Аз излизам често от зоната си на комфорт, а за да влезеш в „Един за друг“, трябва да излезеш от зоната си на комфорт. И Сияна исках да изкарам от зоната й на комфорт и да я видя в тази светлина. Тя даже стискаше до последно палци да не влезем“, казва Светльо, а Сияна издава, че до последно се е молила наистина да не прекрачват прага на Вилата на любовта. Брокерът си спомня, че когато са ги избрали и за втория кастинг, телефонът му е бил блокирал номера, от който са звънели от шоуто. „След една седмица издирване ми звъни друг човек от продукцията и ми казва - „Защо се криете“, спомня си Светльо, а Сияна допълва, че й се обадил да я пита защо е блокирала номера. Така и все още не са установили кой всъщност е блокирал номера. Категорични са обаче, че в шоуто няма как да си подготвен и да си се наговорил – просто трябва да познаваш партньора си.

Личен архив

Липса 

Най-голямата липса и за двамата по време на изолацията е била дъщеря им. Признават, че от малка са я учили да не бъде залепена за тях, за да може и те да имат своето време заедно. „Това е благодарение на моята майка, която ни помага след втората година от раждането на дъщеря ни. Ние имаме такъв живот, в който вечер да излезем и с нея, и без нея. Семейството на Сияна също много ни помага“, казва брокерът, а любимата му го допълва: „Летата обикновено изпращаме Дари при моето семейство в Исперих за около месец. Но е различно, защото сме навън, можем да й се обадим, да отидем да я видим. Докато в „Един за друг“ нямаш тази възможност. Ти влизаш с ясната идея, че забравяш за външния свят“. И за двамата е било тежко, но са били спокойни, че дъщеря им е била със своята баба. Сияна си спомня, че когато се прибрали късно вечерта след отпадането вкъщи, първото нещо, което дъщеря й я е попитала, е - „Мамо, истинска ли си?“. След това спала с тях и ги галила любвеобилно. „От този момент й е малко по-трудно да се отделя от нас. И на нас“, казва блондинката.

Филийки

Сияна и Светльо признават, че ежедневието им в къщата е било малко по-различно от това в реалния живот. По принцип Сияна става по-рано от Светльо и му прави закуска, а във вилата било обратното. „Във вилата аз ставах първи, тя докато се събуди и оправи, и й правех кафе, нещо, което не правя в живота. Вътре бяха станали хит едни мои филийки. Нарекоха ги „фици“ - домат и отгоре им слагах кашкавал, и всички умираха за тях. Правех им и пържени филийки, и палачинки“. Сияна споделя, че това, което зрителят не вижда, всъщност е това, което наистина се случва в къщата. Най-хубавото е, че са имали възможност да се опознаят и с останалите участници, защото все пак ги няма изкушенията от външния свят като телефони и интернет. 

Среща

Въпреки че Светльо е бил инициатор да влязат в „Един за друг“, първата крачка в техните отношения е направила Сияна. „Аз му писах първа, защото си търсех имот, където да се изнеса, защото живеех със сестра ми доста дълго и беше време да се изнеса на квартира. Намерих го в социалните мрежи, сестра ми го имаше в приятели и аз му писах, той обаче ме прехвърли на негова колежка. Дамата ми намери имот и аз реших да му пиша, за да му благодаря, и го поканих на чаша вино. Той се съгласи и всъщност това беше първата ни среща, която продължи доста дълго време. Говорихме си и се усетихме“, спомня си Сияна. И така две седмици двамата излизали заедно, докато накрая Светльо решил да я покани у тях и й дал ключ от дома си. Сияна така и не се преместила в апартамента, който колежката на Светльо й намерила.

Фенове са на Левски

Личен архив

„Ние сме страшни фенове на Левски, това е любимият ни отбор“, категорични са Сияна и Светльо.
„Аз съм закърмена с Левски още от малка. Баща ми е луд фен и си спомням като бях малка, когато имаше мач на Левски, как той печеше семки в една тава, сядахме, правеше ни фунийки от вестници и сядахме пред телевизора да люпим семки и да гледаме мача. Много емоционално приемахме всеки един мач, та така и до днес“, разказа ни Сияна. Двамата споделиха, че и тяхната дъщеря Дари също е фен на сините и ходи с родителите си на мач. 

*Автори: Екатерина Томова, Богомил Русев