0

“МачКаст” и „БГ футболни проби“, проект на бившия вратар Ивайло Крушарски, стартират нова колаборация, която ще се казва „МачТалант“. Занапред ще ви показваме историите на някои от децата, които чрез пробите, стигат до големите отбори. Първият, който ще ви представим, е Йордан Марков, който вече е част от любимия си ЦСКА. Той е роден през 2009 г. и от Русе.

„Баща ми реши да ме запише на „БГ футболни проби“. Това е шанс, от който всеки трябва да се възползва. При мен имаше притеснение, но се съсредоточение върху играта и ме харесаха, но от втория път. На пробите беше страхотно, направих много контакти, тренирахме на високо ниво и живеехме като професионални футболисти и се възстановявахме както трябва“, заяви Марков.

„Моят треньор в ЦСКА се казва Росен Стоянов. Той ни учи да се раздаваме на 100% и да побеждаваме всеки мач, все пак сме в ЦСКА. Почувствах се горд, когато ЦСКА ме поиска. Сбъднах една мечта и съм много щастлив“, добави той. „Играя като дефанзивен халф или централен защитник, както треньорът прецени. Любимите ми футболисти са Серхио Бускетс и Лионел Меси, фен съм на Барселона. Тренирам от 5-годишен, като тогава баща ми ме записа в Аристон от Русе. Сега в София се чувствам страхотно. Момчетата ме приеха много добре. Семейството му липсва, но го правя и заради тях. Всички от моето семейство сме от ЦСКА. Гледаме заедно всеки мач, като дядо ми се пали много. Бил съм и в сектора за гости в Разград за мач между Лудогорец и Левски. Бях и на мача между ЦСКА и ЦСКА 1948, когато можехме да станем шампиони. Линдсет и Християн Петров са ми любимите футболисти от настоящия отбор. Надявам се ЦСКА да е топ в класирането и да вземем Купата на България“, казва талантливият футболист.

„Бих казал на всяко дете да се запише за „БГ футболни проби“, да работят и да мечтаят. Ивайло Крушарски е до мен при всяка моя трудност. Искам да му благодаря за всичко. Той е много добър човек и помага на момчета като мен“, добави играчът на ЦСКА. „Училището не е на по заден план, ще уча вече в спортното на ЦСКА. Майка и татко ми липсват, но идват към София“, завърши Йордан Марков.

Цялото интервю вижте във видеото!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX