0

Л ичен треньор във Великобритания почина, след като случайно сложил твърде много кофеин на прах в предтренировъчната си напитка.

29-годишният Томас Антъни Мансфийлд е използвал кофеин на прах от базираната в Обединеното кралство компания за спортни добавки Blackburn Distributions, която препоръчва на потребителите да отмерват по 60-300 мг за всяка напитка два пъти дневно.

Но Томас, от Колуин Бей в Северен Уелс, несъзнателно използвал цифрова везна, която започвала от 2 г - няколко пъти повече от максималното количество за една порция.

На 5 януари бащата на две деца сложил твърде много в напитката си, започнал да се "стиска за гърдите" и скоро след като я изпил, легнал на дивана.

След това Томас изпаднал в гърч с пяна на устата и взел да вика за помощ, разказва съпругата му Сузана при разследването в окръжния съд в Рутин във вторник.

Линейка откарала Томас в болница с "грубо нарушен" сърдечен ритъм, след като той изпаднал в сърдечен арест.

Лекарите се опитали да го реанимират многократно, но Томас бил обявен за мъртъв от кофеинова токсичност в 16:00 ч. същия ден.

Аутопсията показала, че в тялото на Томас има 392 мг кофеин на литър кръв - еквивалент на стотици чаши кафе.

Обикновено хората се нуждаят само от 78 мг на литър кръв, за да бъдат засегнати от кофеинова токсичност.

Заключението е, че Томас е починал от нещастен случай, дължащ се на непредвидени резултати от собствените му действия.

Съпругата на починалия Сузана заяви, че тя и децата на двойката - Томи и Миле - са "абсолютно съкрушени". "Светът ми се разпадна и децата ми загубиха баща си. Загубих любовта на живота си…Ти беше моят живот, Том. Толкова много ми липсваш и толкова много се опитвам заради децата да се съхраня, обичам те повече, отколкото бих могла да обичам когото и да било, винаги ще те обичам“, казва тя пред в. „Дейли Мирър“.