0

14-годишното момиче, пострадало при тежката катастрофа край Панчарево на 6 септември, е претърпяло операция заради счупена горна челюст. Това съобщиха за "Телеграф" от УМБАЛ "Св. Анна".

Продължилата повече от час и половина интервенция е била успешна, посочи лицево-челюстния хирург доц. Константин Димов. Момичето, което бе прието с черепно-мозъчна травма, фрактури на лицеви кости и таз, вече е извън опасност за живота. По думите на доц. Димов обаче, пълното възстановяване на лицето ще отнеме от 6 месеца до 1 година. Междувременно 18-годишното момиче, пострадало при същия инцидент вече е изписано от болницата. То бе прието с мозъчен оток и лекувано в Клиниката по неврохирургия.

Тя също е претърпяла операция заради фрактури на двете китки и предмишниците. След успешната намеса на д-р Евгени Нешев от Клиниката по ортопедия и травматология, момичето е изпратено у дома. Припомняме, че по-рано тази седмица 4 операции претърпя и 18-годишното момче, пострадало в катастрофата, което е настанено в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

Неговото състояние също е стабилно. Тежкият пътен инцидент отне живота на двама души - водачът, причинил катастрофата, който загина на място и неговата 16-годишна спътничка, която въпреки усилията на лекарите почина три дни по-късно.