0

П етна по крака на 2-годишно дете се появиха, след като яло диня от пазар в София. В нея имало химикали, по-точно ацетон. Това твърди актрисата Весела Бабинова, която сподели във фейсбук профила си историята за сина на своя близка. Бащата на детето получил същите петна по крака си след динята.

Ето какво пише в публикацията си Бабинова:

“Ти си това, което ядеш.”

Приятели, искам само да кажа да внимавате какво си купувате и какво ядете. По-важното: откъде си го взимате. Че институциите спят, е ясно. Че си отварят очите само когато ще има ползичка, или някоя телевизия ги изненада с репортаж, до някаква степен също ми е ясно. Само че на мен леко взе да ми писва да се пробутват вече И ПЛОДОВЕ, И ЗЕЛЕНЧУЦИ, пълни с ла*на.

Снимките по-долу са на сина на една от най-близките ми приятелки. Кракът му изглежда така, както и този на баща му, междудругото, защото ядоха диня, в която по-късно се оказва, че явно има АЦЕТОН. Не е била на промоция в супермаркет, а е за цели 20 лв., защото била захарна и без семки. Мястото е пазарчето в ”Младост” 1, което аз по носталгични причини много уважавам, но след като моите приятели се връщат и казват нещо от сорта на “Господине, динята Ви не е ок, има химикали в нея, посетихме лекар”, отговорът е: “Никой друг не се е оплакал”.

Това, че кофата смърдеше на ацетон ужасяващо, че вътре в самата кофа, където бяха само корите от динята, беше 50°С, явно не притеснява никого".

Актрисата посочва, че Българската агенция по безопасност на храните е сигнализирана за случая.

"На мен ми втръсна да чувам, че ядем салам от свинско, което било овнешко, масло, но не истинско, ами с не знам си колко процента вода, пиле, но с килограми на кокошка…", пише още Бабинова.

"Детето е на две години и понеже петната си стоят и не се махат, най-вероятно ще се наложат вливания и други неприятни лекарски намеси", казва актрисата.