0

Н а 17 октомври ще станем свидетели на едно от най-впечатляващите небесни явления за годината – „Луната на ловеца“, която обещава да бъде най-голямата и най-ярката Суперлуна през 2024 г. Този феномен не само ще привлече погледите ни към небето, но и ще остави своя отпечатък върху настроенията и енергията, която усещаме около нас. Готови ли сте да посрещнете магията на това небесно шоу?

„Луната на ловеца“ не е просто поредното пълнолуние – тя представлява съвършеното явление, когато Луната се намира в своята най-близка точка до Земята, известна като перигей, на разстояние от около 357 000 километра. Именно тогава нашият спътник изглежда значително по-голям и по-ярък, създавайки усещане за величие и мистерия. По време на това явление Луната ще бъде с около 13,5 процента по-голяма, отколкото когато е най-далеч от нас, в своя апогей, писа БНТ.

Интересното около „Луната на ловеца“ не приключва тук. В същия период ще можем да наблюдаваме и метеорния поток Ориониди, който ще достигне своя пик на 20-21 октомври. Орионидите, познати със своите ярки и бързи метеори, ще допълнят небесния спектакъл, създавайки впечатляваща комбинация от светлини и движение, която ще озари нощното небе.

Важно е да отбележим, че терминът „Суперлуна“ не е научен, а популярен, но това не намалява впечатляващия ефект на явлението. Суперлуни като тази се случват три или четири пъти годишно, но „Луната на ловеца“ ще бъде най-близката за тази година. Тя следва поредицата от Суперлуни, започнала през август и септември, и ще бъде последвана от последната Суперлуна за годината – „бобровата луна“, която ще наблюдаваме през ноември.

Подгответе се да се насладите на вълнуващия небесен спектакъл и усетете мощната енергия, която „Луната на ловеца“ ще донесе в нашия свят. Тя не само ще украси нощното небе, но и ще остави отпечатък върху нашите емоции и вътрешен свят.

Особено внимателни през този период трябва да бъдат Овен, Везни, Рак и Козирог. Астрологът Анджела Пърл разкри кои зодии ще усетят влиянието на най-голямата суперлуна за 2024 г.

 

Овен

За Овен това ще бъде важен момент на лична промяна. Очаквайте емоционална яснота относно това кой сте и какви цели са важни за вас. Възможни са важни промени в самопозиционирането или външния вид. Пълнолунието ще ви даде тласък да предприемете действия, за да завършите проекти, които сте отлагали дълго време. Бъдете особено внимателни с емоциите си и не започвайте нищо в деня на Суперлуната.

Везни

Пълнолунието в Овен е във вашия дом на партньорства, така че големи промени или кулминации могат да настъпят в личната или бизнес сферата. Това време изисква внимание към това как взаимодействате с другите, особено в дългосрочни връзки. Ако има неразрешени конфликти, те могат да излязат на повърхността. Обърнете внимание на партньорствата, поставете ясни граници и се опитайте да постигнете компромис.

Рак и Козирог

Тези зодии може да изпитват голям натиск в кариерата и у дома. Това време ще донесе кулминация в професионалния ви живот - може би завършване на проект, получаване на признание или голяма промяна в кариерата. Възможно е обаче да има напрежение между работата и дома, така че е важно да търсите баланс между тези сфери.

Лъв и Стрелец

За огнените знаци това пълнолуние може да се превърне в стимул за нови постижения и личностно израстване. Ще има възможност да поемете лидерска роля или да се изявите в нова светлина. Тези знаци може да почувстват въздействието на това пълнолуние на емоционално и подсъзнателно ниво, писа glasnews.bg. Това е време за вътрешно прочистване и прекратяване на стари цикли. Може да почувствате желание да се отдръпнете от суматохата и да се съсредоточите върху вътрешния си свят. Важно е да обърнете внимание на сънищата и интуицията си, тъй като те могат да донесат важни разкрития.