1

Х ората може да са еднакви по физически признаци, но съвсем не по зодиакални.

Нюанси има и в самите зодии според разположението на ниските и високите честоти на мислене или тяхната природна зададеност. Обобщаващата или разделителна линия между 12-те знака минава или кривва по начините на забавление. Те проличават особено около празниците, а такива се задават с пълна сила.

Овен ще бъдат отдадени на дисциплинираната подготовка, но няма да дадат и пет пари за нищо, свързано с въображението. Те ще подчинят празниците на „така се прави“ и ще следват инструкциите на традицията.

Телец ще са прецизни от покривката за маса, през осветлението до отлично подбраната музика. Празникът е повод за тях да си доставят още една огромна доза удоволствие, да наситят бохемската си душа.

Близнаци ще подходят към Коледа и Нова година с пренебрежение, като дълбоко в мислите си ще почетат Рождество, но без да покрият обществените очаквания като подредба на определен брой храни, или всякакъв религиозен инструментариум. Те смятат, че Бог не иска от поданиците си да се тъпчат в името на Сина Му. Близнаци ще поставят една небрежна, но ярка украса някъде, която ще замести елхата, декорацията и всичко, свързано с празниците.

Рак ще се прекръстват по три пъти пред всяко ядене, ще мобилизират домашните си и дори онези, на които най-малко се празнува, ще се подведат по тържествения дух на зодията. Рак задължително ще прозвънят приятелите си за да кажат колко е важен броя на сармите, на порциите и на коя стена да виси икона.

Лъв ще се разпоредят да им бъде доставено всичко, ще намерят най-коректните доставчици и ще имитират задоволство към постната храна, докато в хладилника ги чака величествена луканка за късните часове на нощта.

Дева ще извадят от някое чекмедже ламинирана иконка и ще я сложат в центъра на събитието, като ще я приберат малко преди Нова година. Ще дуднат и натякват за религиозна дисциплина, без вероятно изобщо да осъзнават смисъла на случващото се. Дева с настоятелност ще изискват подчинението на околните, което ще провали добродушния дух на празника им.

Везни ще проявят своята естетика от украсата на пътната врата до избора на посуда. За да изтъкнат вътрешната си красота и отношение към детайла, те могат да купят, макар и ненужни, аксесоари които да спомогнат коледния и новогодишен дух.

Скорпион ще се опитат да минат метър и да изкарат на аванта. Тромавата им сърдечност ще се прояви, чак когато някой вече е приготвил всичко и те са щастливи да не са похарчили нито лев. В изблик на мнима щедрост, могат да поднесат на ближния си комплект щипки или солница.

Стрелец ще отлагат до последно подготовката и накрая ще осъмнат неподготвени с думи като „ден като ден, какво като е Нова година“ . Романтични подробности като свещи, дантелени покривки, шампанско, ще бъдат на заден план, а любимите хора напразно ще очакват старание, въодушевление и страст.

Козирог ще вдигнат под пара целия род, но не толкова заради отношението им към празника, а по-скоро за да покажат мускули и организационно влияние. Накрая ще се окажат на отлично подредена маса, но ще бръщолевят баналности, докато пушат.

Водолей ще са си пийнали от сутринта, с вид на „какво тук значи някаква си личност“, ще звънят по телефони и ще постват копирани постове в социалните мрежи.

Риби ще са забравили празничните покупки в таксито, ще търсят дълго определената за деня риза или рокля, ще си мрънкат под носа, докато накрая се окажат гладни и в неправилната компания. Риби са дотолкова извън нещата, че могат да празнуват Коледа чак на 9-и септември.  

Предполагам, че ако на една маса се съберат представители на всички зодии, това ще представлява един наистина готин купон.

*Коментарът е написан специално за "Телеграф"!