0

Н ебето ще ни побърка. В сряда, 2 октомври, хем има новолуние, хем ще има и слънчево затъмнение.

Новолунието се пада във Везни. То ще настъпи в 21:49 ч. и ще бъде съпроводено от слънчево затъмнение, с което ще приключи порталът на затъмненията, започнал с пълнолунието в Риби преди две седмици.

СЛЕД АДСКО СЛЪНЧЕВО ИЗРИГВАНЕ: Напада ни втората най-мощната магнитна буря за годината!

Както звездобройците обясняват - аспектът на съединението между Слънцето и Луната е Новолуние, а на 2 октомври е и Слънчево затъмнение в Залязващия лунен възел, пише "Жената днес".

Това затъмнение принадлежи към серията Сарос 8S, която се свързва с пренапрягане на силите, наранявания.

Затова периодът от 18 септември – 2 октомври не бе подходящо време за напрегната физическа работа, екстремни спортове и дейности на открито, казва астрологът Марина Скади (Марина Соколова).

Слънчево затъмнение настъпва, когато Луната преминава между Слънцето и Земята, покривайки част от слънчевия диск. При слънчево затъмнение е възможно да се създадат мисловни форми за социална и материална ориентация, да се правят планове за бъдещето.

В дните на затъмненията трябва да бъдем много внимателни към това, което се случва, за което говорят другите хора, защото всичко ще бъде подсказка.

Знакът Везни носи енергията на равновесието, баланса и хармонията.

Характеризира сферата на взаимоотношенията, сътрудничеството и сферата на партньорството.

Основният принцип на знака Везни е да постигаме и поддържаме равновесие и хармония в обмена със заобикалящия ни свят. Венера управлява този зодиакален знак, като основният ѝ принцип е правилният избор. От 23 септември планетата се движи през Скорпион, където има статут на изгнаник, което създава неблагоприятен психологически климат в екипите и погрешни заключения един за друг.

В глобален план коридорът на есенното затъмнение през 2024 г. може да доведе до значителни промени в областта на медицината и фармацевтичната промишленост, социалното благосъстояние и религията, морския транспорт и екологията. Ще се промени мирогледът на хората.

Вярата във високи идеали ще бъде катализатор на много процеси.

В негативен план може да има епидемии от инфекции, замърсяване на водните басейни, аварии в химически заводи.

Залязващият Лунен възел е миналото, с което трябва да се разделим и да продължим напред. За да започнете нещо, трябва да освободите място за него. Затъмненията поставят различни предизвикателства пред хората, всичко зависи от това как живее човек и дали следва своя водач – наталната карта.

Затъмнението ще накара много хора да преразгледат личните, социалните и обществените си взаимоотношения.

Някои ще се замислят за промяна на статута си и ще имат възможност да реализират нови творчески проекти по различен начин на мъжете и жените.

Действието на Слънцето

Слънцето символизира мъжката енергия, Духа, Съзнанието, Волята.

Отслабено от затъмнението, Слънцето, което символизира Егото, увереността и жизнеността, ще се чувства некомфортно и тази енергия ще се пренесе върху всички хора.

Възможно е да се появят проблеми със самоидентификацията, съмнения в способностите на човека и трудности със самореализацията.

Представителите на силния пол в този период е по-трудно да вземат решение и да поемат инициативата, изисква импулс отвън. В същото време емоциите са доста ярки.

Жените, напротив, стават по-сдържани и смели, по-склонни да поемат отговорност и допълнителна работа.

Действието на Луната

През новия лунен месец, който ще започне със слънчево затъмнение, успех ще постигнат хората, които умеят да запазят спокойствие, които имат силна интуиция, които могат да се чуват и да разбират мотивите на другите.

Тези хора са лидери, които имат добре развита вътрешна същност, т.е. сила на волята и твърдост в мисленето.

Слънчевото затъмнение е новолуние, затова формирайте намерение да обърнете живота си в правилната посока, открийте скрити таланти и способности, коригирайте характера си.

Затъмнението

Слънчевото затъмнение на 2 октомври ще засегне най-вече:

- представители на знака Везни I и II декада на зодиакалния месец;
- представителите на знака Овен I и II декада на зодиакалния месец;
- представителите на всички зодиакални знаци, които имат рождени планети в I и II декада на знаците Овен и Везни, т.е. от 10⁰ до 20⁰.

Ако датата ви на раждане попада в тези интервали, вашите натални затъмнения принадлежат към серията Сарос 8S, както и затъмненията от есента на 2024 г:

11 март – 4 септември 1952 г.
23 март – 15 септември 1970 г.
2 април – 25 септември 1988 г.
13 април – 7 октомври 2006 г.
24 април – 17 октомври 2024 г.

Граничните дати могат да варират в рамките на няколко дни – зависи от лунното тримесечие, часа на раждане, географските координати, часовата зона. Ако рожденият ви ден попада в един от горепосочените интервали, събитията, които се случват в есенния коридор на затъмненията, могат да задействат процеси, които ще се развиват в продължение на 9 и дори 18 години.

 

Засилва се опасността да станем жертва на измама, конспирация или интрига.

По-добре е през този период да бъдем по-малко в тълпата, да не влизаме в спорове, в противен случай ще бъде сложена точка в отношенията.

Слънчевото затъмнение на 2 октомври се случва в съвпад с Лилит и засилва темите за сенчестите страни на партньорството – манипулация, измама, безразличие към партньора, страх от самота. Ще се увеличи броят на разделите до развод.

Хората, родени в деня на затъмнението, в коридора на затъмнението или в средната точка, са надарени с необичайни качества.

Те следват особена съдба, в живота на тези хора има фаталност.

Те носят в себе си „природата“ на затъмнението, програмата, определена от него.

Самият факт на раждане в затъмнение говори, че животът на човека до голяма степен е свързан със събития, които не могат да бъдат избегнати, и ситуации, които не могат да бъдат променени, напомня изданието.