0

П ланетата на любовта и парите Венера мина в ретроградна фаза (от 24 юли), която ще продължи чак до 4 септември. Според астролозите периодът е изключително добър за продажба на стоки втора ръка като автомобили, стари вещи, телефони антики, картини, медали от времето на соца и какво ли не. Времето обаче не е подходящо за нови бизнесначинания, пластични операции и покупка на луксозни стоки.

Предимства

Според астролога Виктория Маринова ретроградната Венера в знака Лъв дава финансови предимства на тези, които знаят как да ги използват. „Периодът на ретроградие е подходящ за продажба на ненужни неща и остарели стоки, както и на недвижими имоти, за които дълго време не е можело да се намери купувач“, разкрива Маринова. По думите й следващите дни са отлично време и за изгодни сделки с антики. „Сега е възможно да знаете истинската стойност на стоките, а продавачът да не знае“, коментира още астроложката.

Венера в астрологията се смята за планета на любовта, така че нейното влияние засяга и този тип взаимоотношения, за жалост нерядко в посока сериозно влошаване и дори разлъка.

Търкания

„Ако в любовта има търкания или несъгласие, това напомня, че не всичко е наред. Ако отношенията са като цяло положителни, тогава съществуващите трудности няма да окажат влияние върху качеството на общуването, но е необходимо да се оцени сериозността на проблема и да се преценят предимствата и недостатъците на връзката“, призовава към равносметка експертката.

Прогнозира, че най-стресиращото време ще дойде само след дни, когато втората планета от Слънчевата система ще образува напрегнати конфигурации на небосклона. „В началото на август Венера е в напрегнат аспект с Уран, което подлага на сериозно изпитание стабилността на връзките в този период. На доходите също – Венера в Лъв, подстрекавана от Уран в Телец, може да изпразни сметките за лъскави покупки, без да се замисля, само за да блесне в нечии очи“, анализира звездните знаци Виктория.

Септември

Според нея в личните отношения и партньорствата трябва да се действа по-кардинално, след като планетата смени своя ход в директен, т.е. от септември. А дотогава дори сватбите не са препоръчителни.