0

Р етроградният Меркурий ще удари първия школски звънец на 15 септември и няколко часа след това ще свърши. Но денят ще премине изцяло под знака му, като може да се отрази по различен начин от подготовката на учениците, през трафика до самите церемонии и състоянието на училищата.

„Като цяло този ретрограден Меркурий, понеже е в Дева, се свързва с обучение и може да вкара доста обърквания. Поне както го наблюдавам досега, той внася хаос при информацията, в датите. Тук може да се проектира като грешни покупки, в смисъл родители да закъснеят или да не са разбрали какво трябва да купят за първолаците, например“, тълкува звездните знаци Кунева. Доза изненади ще има и заради Уран, който също е ретрограден и се свързва с непредвидимите събития.

Астроложката съветва по-големите покупки и решения да бъдат отложени за след 16-и, когато поне Маркурий вече ще стане директна.

Венера

„Аспектът на Венера с Юпитер (квадратура) между 11 и 18 септември също може да доведе до необмислени покупки за учениците. Това ще подтикне мнозина да харчат повече за лукс покупки, красиви вещи от скъпи брандове – раници, лаптопи, умни часовници, бижута. Особено да внимават представителите на зодиите Телец, Лъв, Скорпион и Водолей“, разяснява още Мира Кунева. По думите й до 20 септември Слънцето ще се движи в опозиция с Нептун. Това ще множи конфликтите не само между съученици (а и между възрастни, които няма да спят добре). Всички ще бъдем по-разконцентрирани и разсеяни.

Според Кунева обаче има и доста щастливи астротенденции на небосклона. Главната е, че първият учебен ден съвпада с фаза на месечината – новолуние. Тя е благоприятна за старт на нови начинания. „Имаме хубави аспекти (тригон) с Уран и с Плутон. Те дават зелена светлина за големи промени в образователния процес, нови обучителни модели и трансформация на старите програми. Въобще това ще даде свеж старт и в другите житейски сфери за конструктивни решения и действия, завършване на проекти“, убедена е експертката.

Природа

Според нея природните бедствия се усилват, а проблемите с презастрояването и сечта на горите лъсва заради две ретроградни сега планети Уран и Юпитер. Те се намират точно в знака на земята, природата и климата Телец. „А за катастрофи с превозни средства ще трябва много да се внимава през октомври заради позицията на Марс“, предупреди Мира Кунева.

Очаквайте още прогнози и хороскопи в съботното приложение „Маг Зодиак“!