0

О пасна планета промени хода си.

Тази планета е Уран - синоним на радикални промени за всички зодии.
Уран, планетата на радикалната промяна, иновациите, бунта и революцията, ви насърчава да се освободите от всичко, което ви пречи да бъдете себе си - да се бунтувате срещу ограниченията и бариерите, да мислите креативно.

Pixabay

Освен това Уран често предизвиква неочаквани ситуации, принуждавайки ви да възприемете различен подход към намирането на решения.

Ретроградният Уран обаче предлага възможности, които могат да ви насърчат да се движите в радикална и в идеалния случай по-щастлива посока.

Терминът „ретрограден“ може да внуши разбиране за лоша комуникация, задръствания или неочаквани препятствия, но в астрологията ретроградните планети са много по-сложни и често срещани, отколкото си мислите. Всяка година преминаваме през ретрограден Уран и всяко завръщане на "планетата на пробуждането" продължава около пет месеца.

Точно такъв обратен ход - на завръщане, е предприел Уран. Първите му "стъпки" в тази посока" са от 1-ви септември.

През 2024 г. ретрограден Уран в Телец предоставя възможност да следвате собствения си ритъм в областта на финансите, любовта, възприемането на красотата, осъзнаването и как се ангажирате със света около вас.

Pixabay

Кога Уран е ретрограден през 2024 г.?

През 2024 г. Уран е ретрограден от 1 септември 2024 г. до 30 януари 2025 г. През този период ретроградността ще се осъществи чрез неподвижния земен знак на Телец
Какво означава ретрограден Уран?

За да разберете какво се случва, когато Уран е ретрограден, важно е да обмислите как ви влияе планетата, когато се движи директно (или напред).

При нормални обстоятелства Уран носи изненади (независимо дали са положителни или отрицателни) и насърчава иновациите.

Когато Уран се синхронизира, конфликтира или създава опозиция с други планети в небето или във вашата натална карта, това ви насърчава да поставите под въпрос нормите, укрепвайки способността ви да приемете промяната.

Важно е да се отбележи, че както при всяко астрологично събитие, може да не почувствате този ретрограден Уран толкова интензивно, колкото, да речем, пълнолуние или ретрограден Меркурий.

Pixabay

Това е така, защото Уран се движи бавно, така че неговите ефекти са склонни да се натрупват при по-дълги транзити. Ако обаче сте водили дневник на преживяванията си от септември и сте погледнали назад в края на януари следващата година, може да забележите, че сте започнали да мислите за нещо по нов, нетрадиционен начин или че сте възприели по-ексцентрична перспектива .

През 2024 г. Уран ще премине ретроградно през 23 до 27 градуса Телец, насърчавайки вътрешна работа, която може да доведе до смели стъпки в области от живота, символизирани от Телец, като романтика, финанси, ценности, начина, по който се свързвате със света чрез всичките пет сетива и вашето възприятие за красота.

Как ретроградният Уран влияе на зодиите през 2024 г.?

Pixabay

Овен (21 март - 19 април)

Pixabay

Ретрограден Уран влиза във вашия втори дом на доходите, което прави това период, в който ще мислите много за начините, по които искате да промените подхода, по който правите пари, както и за какво ги харчите.

Трябва също да се запитате за вашите ценности. Може да се случи, че това, което сте приоритизирали досега - като по-висока заплата или живот на "идеалното" място - вече не е в съответствие с това, което сега смятате, че си заслужава вашето време и енергия. Преоценката на тези въпроси може да ви подготви за по-добра финансова ситуация в бъдеще.

Телец (20 април - 20 май)

Pixabay

Този ретрограден Уран попада във вашия знак и следователно във вашия първи дом, който се отнася лично за вас. През следващите месеци ще мислите как най-добре да постигнете цели, свързани с личната ви марка и идентичност.

Въпреки че сте много привързани към рутината, може да почувствате по-голяма нужда да се освободите от установените модели.

Промяната ще ви се стори по-удобна и по-безопасна, отколкото да продължите по стария път.

Близнаци (21 май - 21 юни)

Pixabay

Планетата на иновациите и внезапната промяна ще се движи ретроградно през вашия дванадесети дом на духовността, който вече е доста мечтателна и мистична област от вашия хороскоп. Вероятно вече сте извършили дълбока вътрешна работа, която ви прави по-наясно с несъзнателните вярвания. Ретрограден Уран тук може да засили тази работа, като подобри вашето самосъзнание и съживи въображението ви. Може да откриете, че вашите сънища са по-интензивни и ярки и предоставят ценна информация за минали наранявания и настоящи желания.

Рак (22 юни - 22 юли)

Pixabay

Ретрограден Уран се намира във вашия единадесети дом на приятелства и дългосрочни желания, което прави това идеално време да помислите за групите и екипите, с които се свързвате. Ако сте много активни в социалните медии, може да помислите за аудиторията, която искате да привлечете и да общувате с нея.

Така или иначе ще забележите как хората, с които сте свързани, могат да ви помогнат да постигнете цели, които са близо до вас. Може би ви е грижа много за здравето и благополучието, така че осъзнавате, че трябва да говорите повече по темата с приятели или последователи. Може също така да преживеете моменти на просветление, които в крайна сметка ще ви вдъхновят да промените плановете си за сътрудничество.

Лъв (23 юли - 22 август)

Pixabay

Ретроградният Уран се намира във вашия десети дом на кариерата и обществения имидж, внасяйки изблик на наелектризираща, новаторска енергия във вашия професионален дневен ред. През следващите месеци можете да се отдръпнете, да забавите темпото и да преразгледате и усъвършенствате плана си, особено що се отнася до кариерата ви. През този период е добре да кажете „не“ на възможности, които не отговарят на вашата визия. Ретроградният Уран ще ви даде по-голяма яснота какво точно искате да постигнете.

Дева (23 август - 22 септември)

Pixabay

Ретроградния Уран се намира във вашия девети дом на висшето обучение и приключенията, създавайки промени, свързани с начина, по който преживявате света около вас. Тъй като Уран се движи ретрограден тук, бихте могли да имате повече отварящи очите ви преживявания, може би подхранвани от взаимодействия с хора извън обичайния ви кръг от приятели.

Саморефлексията и преживяванията, които разширяват хоризонтите ви, също могат да ви вдъхновят да положите основите за подобряване на уменията си (като получаване на висша степен или записване за менторски сесии с някой, когото високо уважавате).

Везни (23 септември - 22 октомври)

Pixabay

Ретроградната планета Уран попада във вашия осми дом на емоционални връзки и споделени ресурси, което прави този период особено интензивен за най-съкровените ви чувства. Може да се справите с проблеми, свързани с интимността и споделените ресурси с партньора ви или финансови проблеми с любимите хора.

Промените в личния ви живот могат да насърчат дълбоко емоционално освобождаване или промяна на гледната точка, която ще ви освободи да приемете нова, по-автентична версия на себе си, пише 

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Pixabay

При вас ретроградният Ура се намира във вашия седми дом на партньорство, което означава, че през този период може да преразгледате отношението си към взаимоотношенията. Настоящите ви връзки – независимо дали са романтични, бизнес или приятелски – подкрепят ли вашия растеж и промяна?

Планетата ви дава възможност да осъзнаете какво ви спъва в любовта и сътрудничеството. Това също е време, когато може да се сблъскате с неочаквани промени в близките си взаимоотношения, което ще ви подтикне към самоанализ.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Pixabay

При вас Уран е във вашия шести дом на здраве и рутина и това ще повлияе на ежедневните ви навици и здраве. Това е времето, когато можете да преоцените своите навици, рутина и начини да се грижите за себе си. Може да преживеете моменти, когато промяната на старите модели ви води до по-добро здраве и по-голямо удовлетворение в ежедневието.

Можете също така да изпитате внезапни промени в работата или в ежедневните си задължения, които ще изискват адаптивност и креативност.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Pixabay

Ретроградният Уран се намира във вашия пети дом на творчеството и романтиката, което ви подтиква да преосмислите начина, по който подхождате към любовта, забавлението и творчеството.

Това е период, в който ще поставите под въпрос отношението си към романтиката, творческата изява и удоволствието от живота. Може да се окажете в ситуации, които изискват от вас да се освободите от старите, твърди модели и да прегърнете експериментирането и иновациите в тези области на живота.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Pixabay

Ретрограден Уран се намира във вашия четвърти дом на дома и семейните отношения, което ви подтиква да се вгледате в основите и семейните си ценности. Това е моментът, в който можете да преразгледате отношението си към дома, семейството и чувството за сигурност.

Може да изпитате внезапни промени в семейната среда или чувството за принадлежност, което ще ви насърчи да мислите по-задълбочено за това, което е наистина важно за вас в живота.

Риби (19 февруари - 20 март)

Pixabay

Във вашия случай ретроградният Уран се намира във вашия трети дом на общуване и умствено изразяване, което ви подтиква да преосмислите начина, по който общувате и се свързвате със света около вас.

Това е период, в който можете да преразгледате отношението си към комуникацията, писането, ученето и споделянето на идеи. Може да изпитате внезапни промени в начина, по който изразявате мислите и идеите си, което ще ви насърчи да бъдете креативни и иновативни в тази област на живота.

*Източник: Satisfied, Kurir