0

Б ългарски самолет, изпълняващ полет от София до Мадрид, е кацнал аварийно във френския град Ница. Задействала се е индикация за разхерметизация на кабината. Това потвърдиха от "България Ер". От компанията уточниха, че по протокол екипажът е бил длъжен да приземи самолета и да провери системите. Не са установени проблеми и час и половина по-късно машината е отлетяла за Мадрид. 

Български самолет, изпълняващ полет от София до Мадрид, е кацнал аварийно във френския град Ница. Задействала се е индикация за разхерметизация на кабината. Това потвърдиха от "България Ер". От компанията уточниха, че по протокол екипажът е бил длъжен да приземи самолета и да провери системите. Не са установени проблеми и час и половина по-късно машината е отлетяла за Мадрид. 

Машината е излетяла от София в 13, 36 ч. местно време. Трябвало е да кацне в испанската столица в 18 часа. От сайта за проследяване на полети "ФлайтРадар24" се вижда, че самолетът е снижил височината си, променил е курса и е кацнал във френския крайбрежен град.

От МВнР съобщиха, че пътниците на борда са в добро състояние и не е имало уплах сред тях.