0

Б роим около половин минимална работна заплата (380 лв.) за тридневна ваканция до тайна дестинация по случай Международния ден на жената – 8 март, показа справка на „Монитор“ в специализирана платформа за обяви за развлекателни преживявания. Хотелиери очакват предимно българи за празника по Северното Черноморие.

Броим около половин минимална работна заплата (380 лв.) за тридневна ваканция до тайна дестинация по случай Международния ден на жената – 8 март, показа справка на „Монитор“ в специализирана платформа за обяви за развлекателни преживявания. Хотелиери очакват предимно българи за празника по Северното Черноморие.

Според загадъчната оферта пакетът включва 2 нощувки със закуски за двама души, настанени в двойна стая в реставрирана кирпичена къща в българско село. Организаторите са предвидили за гостите си още романтична вечеря и 2 плика с упътвания и предложения за места, които могат да посетят по време на престоя си.

Цената на развлекателната програма е 380 лева

В случай че желаем да прекараме 8 март, опознавайки тайните кътчета на Родопите, пък ще трябва да доплатим още 80 лева. Допълнителни инструкции за конкретната дестинация се получават непосредствено след направата на резервацията.

Оказва се, че макар температурите навън да са ниски, не липсват и ентусиасти, които да посрещнат Международния ден на жената в някой от хотелите по морето.

“Кампанията за 8 март е доста силна – имаме много резервации, които са основно от България”, коментира пред „Монитор“ председателят на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Павлин Косев. По думите му голяма част от потребителите, които до момента не са разполагали със зелен сертификат,

ще се възползват от облекчаването на противоепидемичните мерки

и ще отбележат празника в родните места за настаняване.

Тъй като през тази година Денят на жената се пада във вторник, вероятно голяма част от българите ще предпочетат да полеят празника в някое от заведенията в страната. Ако сте традиционалисти и предпочитате кръчмите и живата музика, си подгответе

между 40 и 50 лева на човек за куверт

в който влизат 400 г празнична салата, 350 г свинско или пилешко с гарнитура, 50 мл алкохол по избор, минерална вода и шоколадово суфле с топка сладолед за десерт. Според председателя на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов обаче заведенията и ресторантите в страната масово няма да предлагат куверти на своите гости, а на свободна консумация. За любителите на екстравагантните гастрономически преживявания също не липсват предложения. Едно от тях е вечерята „на тъмно“, която включва 4-степенно гурме меню. Уловката е, че ще трябва да опитате всеки един от деликатесите със завързани очи, така че да успеете максимално да се насладите на феерията от вкусове.