0

В еликобритания ще спре продажбите на държавен дълг на Русия (на руски държавни облигации) на Лондонското Сити, след като президентът Владимир Путин разположи военни сили в двата отцепили се региона в Източна Украйна - Донцек и Луганск, заяви в сряда външният министър Лиз Тръс, цитиран от БНР.

Великобритания ще спре продажбите на държавен дълг на Русия (на руски държавни облигации) на Лондонското Сити, след като президентът Владимир Путин разположи военни сили в двата отцепили се региона в Източна Украйна - Донцек и Луганск, заяви в сряда външният министър Лиз Тръс, цитиран от БНР.

Тръс посочи, че ако Путин отиде по-далеч и нареди пълномащабна инвазия в Украйна, санкциите ще бъдат ескалирани. Вчера Великобритания наложи санкции на пет руски банки и на трима руски милиардери, които са близки до Путин.

Британският премиер Борис Джонсън пък отбеляза, че Русия върви към "статуса на пария" и че светът трябва да се подготви за следващия етап от плана на Путин, като каза, че Кремъл полага почвата за пълномащабна инвазия в Украйна.

След признаването от Москва на независимостта на украйнските региони Донцек и Луганс и заповедта на Путин за изпращане на "миротворчески" руски военни сили в тях, санкции спрямо Русия бяха наложени и от ЕС, САЩ, Канада, Австралия и Япония.