0

Б лизо четири бона са готови да броят групи от Хонконг, за да си направят селфи в Долината на розите в края на май и началото на юни. Това сподели пред „Телеграф“ собственик на туристическа агенция за специализиран туризъм от Пловдив.

ИГРАЧКА-ПЛАЧКА: Мечка подгони селфи маниаци

Офертата обаче е за десетдневно пътуване в България, което започва в Долината на розите, посещение на празника на зелениката в Странджа и Родопите, където групата иска да види иглика. Интересът към българските цветя и билки е огромен в далечната страна, а повечето от бъдещите гости са магистри по ароматерапия, отлично запознати с действието на роза Дамасцена, разказаха пред „Телеграф“. 

Висока  

Това е най-високата оферта към момента, която нашият екип намери 2 месеца, преди да започне розоберът.

КЪРВАВ УЖАС: Лъв разкъса мъж в зоологическа градина!

Въпреки че тържествата около избор на Царица на розите ще се провеждат от края на май до 20 юни, отсега туроператори и агенции в България и чужбина започнаха да оферират ароматни трипове. 

Обиколка 

Предложенията започват от 50-60 лв. за еднодневен тур от София до някои от градчетата и дестилериите в долината. Има и обяви, насочени към чуждите туристи, които тръгват от 120 лв. и стигат до 300 лв.

Нашенци налазиха за селфи Люк Евънс

Този тип включват тръгване от хотела, понякога преспиване в Долината на розите, селфи сред ароматните градини, тестване на различни видове флорални води, козметика с масла от роза Дамасцена, лавандула, лайка, както и дегустации на сладка, ракии и пр. местни продукти. Следват посещения на Казанлъшката гробница, Бузлуджа, тракийски могили, православни храмове и др.  

Частни 

Последен писък в туристическите услуги, който си пробива много бързо път и в България, е частно пътуване за един или най-много трима туристи с мерцедес до определени места. Обичайно от тези оферти се възползват туристи от САЩ и Великобритания.

СЕРИЕН ИЗНАСИЛВАЧ: Българин се гаври с ученички на Острова, заснема селфи с жертва (СНИМКИ)

Най-често луксозният автомобил ги взема направо от летището, а водачът в повечето случаи е лицензиран екскурзовод, който предлага индивидуална оферта за трип в страната ни. За пример еднодневен пешеходен тур в София, който включва основните исторически забележителности с личен екскурзовод, се предлага за 42 паунда.