0

Б ой за ски по два стотака се заформя в спортните магазини тази седмица. Цените на екипировките, обувките, сноубордите и аксесоарите за спускане са намалени наполовина, но отстъпките важат само за първите клиенти, показа проучване на „Телеграф“. 

Меле

Наличностите са ограничени и от вчера след 16 ч. следобед е истинско меле, разказаха столични търговци от известна спортна верига. Най-много се купуват ски и обувки. Намаленията са не само във физическите, а и в онлайн магазините, които се надпреварват с промоции. Някои свалят цените и до 70 на сто на избрани артикули, но не всички номера са налични. Други обявяват безплатна доставка, за да преборят конкуренцията. Сред най-намалените са спортните видове ски, които са подходящи и за напреднали, и за начинаещи. Не са много бързи, но предимството им е, че са подходящи за всякакви терени. 

Оферти

Офертите за ски тръгват от 30 процента намаление и стигат до 50 на сто. Могат да се купят за 200 лв. вместо за 400 лв. По-скъпите марки вървят по 800 лв., намалени от 1200 лв. Има и за 1300 лв. с предишна стойност от 1600 лв. Специалните обувки се купуват по 200 лв., като преди са били 400 лв. и мъжките, и дамските. Каска може да вземете за 78 лв. вместо за 112 лв., а очила – за 33 лв., вместо за 45 лв. Отстъпките при щеките са между 5-10 лв. и ако преди са стрували 30 лв., сега може да ги намерите за 23 лв. Сред купуваните аксесоари са и специалните сешоари за обувки, които се пласират по 60 лв. Сноубордовете също са на акция с 30 процента в полза на клиента. На промоция са и ски екипировките, като мъжки якета в момента има по 300 лв., намалени от 800 лв. На акция са и шейните. Най-евтините, тип подложки, които са подходящи за по-големи деца, са по 5 лв., намалени от 7 лв. За 80 лв. вместо за 110 лв. може да вземете пластмасова шейна за дърпане, която издържа тегло от 50 килограма. Бебешките с обезопасителни колани са по 50 лв. вместо по 70 лв. и са подходящи за малчугани от 6 месеца до 5 години.