0

Н а половин цена можем да се облечем с дрехи от популярни марки за Великден, показа проучване на „Телеграф“. Цените на панталони, блузи и елеци масово са намалени ударно с 50%. С отстъпка се продават още книги и играчки. Някои магазини пуснаха и специални промоции за лоялни клиенти.

Евтино

Ватирани елеци за по-хладни пролетни дни и вечери в момента са намалени на половин цена. Предлагат се с дължина до ханша, както и до средата на бедрото на цени 40-50 лева. Предишната им цена пък е била 80-90 лева. Цветовете, в които могат да се намерят, са черно, зелено, бежово и други нюанси. Също така спортни фланелки от дишаща материя могат да се намерят за 10 лева за брой. А широките панталони с висока талия от памучна материя са по 25-30 лева.
В магазините, които предлагат облекла на по-ниски цени, има панталони по 15 лева, а дамските тениски започват от 5,50 лева за брой. Има в бяло, червено, кафяво и други цветове, както и с различни щампи. Удобните спортни екипи за домашно облекло за мъже са по 17 лева за панталон, а горнището с цип е 25 лева. Цветовете, сред които може да се изберат, обаче са само сиво, тъмносиньо и черно. Дамски нощници тип дълга тениска с различни щампи на популярни храни и напитки пък струват 15 лева.

Детски

Детските дрехи също се продават с големи отстъпки. Бебешки суитшърт в много нежни и актуални цветове в момента се продава само за 10 лева за брой, а летните шапки с козирка в различни цветове, подходящи както за момчета, така и за момичета, струват 5 лева за брой. Някои магазини имат и специални намаления за лоялни клиенти. Така пижама, която преди е струвала 35 лв., сега може да се купи за 15 или 12 лв. Недостатък на тези отстъпки е, че почти са изчерпани размерите. Друга промоция е да купите два артикула и да получите трети безплатно, като без пари излиза най-евтиният от трите.
Магазините за домашни любимци пък са пуснали пролетно намаление на играчки за животни с 10% намаление. Така топче с пера за котка струва 4,20 лв. вместо 4,40 лв. Има намаления и на някои от лакомствата за любимците. Отстъпки има и в много книжарници, където цените са с до 30 на сто надолу.

*По темата работиха: Елена Иванова Ралица Димитрова