0

Ж илища и части от имоти, подходящи за живеене, на стойност 6,2 млн. лева в столични райони са обявили за продан частни съдебни изпълнители. Това става ясно от справка в регистъра с продажбите на ЧСИ. От 74 обяви с имоти за района на София 26 са за жилища и части от тях. 

НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ! ЧСИ продава половин „Лексус“

Например в момента е обявена за продан една десета от апартамент, намиращ се в сграда в центъра на София на ул. „Г.С. Раковски“, за 64 000 лв. Още по-евтино се продава и 11 от общо 120 части от имот за 18 920 лв.

При такава сделка, за да може да влезе във владение, купувачът трябва да намери и останалите собственици на имоти, за да може да се споразумее с тях за другите части на жилището. 

Цена 

Най-скъпото предложение за продан в регистъра е за таванско помещение, което е над 300 квадрата, в района на Централна гара. Имотът е оценен на 899 000 лева.

Частният съдебен изпълнител Сийка Анадолиева пред "Телеграф": 233 лв. да стане издръжката за дете от общината!

Посочената цена е без ДДС, но няма да бъде надчислявано такова, е посочено в обявата. Върху имота обаче има редица тежести като възбрани и ипотеки. 

Сред обявите за продажба са обявени много земеделски земи в района на София, както и паркинги и гаражи. 

ЧСИ продава обособени части: „Кремиковци“ на търг за 4,7 млн. лева!

Позиция 

В своя позиция от Камарата на частните съдебни изпълнители обявиха, че категорично подкрепят приемането на работещ Закон за фалит на физически лица. 

В нея посочват още, че са внесли предложения, с които значително се опростява процедурата и се намаляват драстично разходите на длъжниците.

Хотели за 20 млн. лв. на тезгяха

Приемането на неработещ закон и въвеждането на тромава и изключително скъпо струваща за гражданите процедура, каквато е предложена в настоящия вариант на закона, само ще утежни положението на длъжниците и ще блокира съдебната система, смятат съдебните изпълнители.