0

С настъпване на топлото време все повече хора посягат към любимото охлаждащо лакомство – сладоледа.

Опасност от животозастрашаващи съставки в него обаче, подплаши производителя и клиентите и се наложи да се изтеглят огромни партиди от леденото лакомство.

Опасните елементи са засечени в продуктите на Magnum, пише английската преса, като припомня, че това се случва за втори път.

Клиентите са призовани да върнат Magnum Almond Ice Cream Sticks в Обединеното кралство и Ирландия, защото не са безопасни за ядене.

Агенцията за хранителни стандарти призова хората, които са закупили сладоледи от три опаковки, които се продават за около £3,25 в повечето супермаркети, да не ги ядат.

Това идва три седмици след като Unilever трябваше да изтегли Magnum Classic Ice Cream Sticks поради възможното наличие на парчета метал.

Говорител на FSA каза: „Unilever изтегля сладолед Magnum Almond Ice Cream Sticks (3x100 ml), поради възможното наличие на пластмаса и метал. Това прави продукта опасен за консумация”.

„Ако сте купили горния продукт, не го яжте. Всички клиенти със запитвания или притеснения могат да се свържат с екипа ни за допълнителни насоки.

Всички продукти с партидни кодове L3338, L3339, L3340, L3341, L3342 и най-добри до 12/205 се изтеглят , уточнява производителят.

Можете да проверите срока на годност на вашия сладолед и партидния код отстрани на кутията, напомнят още от компанията, която уточнява, че други продукти не са засегнати.