0

"Днес ще разгледаме няколко мащабни инвестиции, които са за близо 1 млрд. лева". Това заяви в началото на правителственото заседание премиерът Николай Денков.

Сумите са предвидени за стъкларски завод в Плевен, където ще се създадат условия за разкриване на още 150 работни места. Също така в община Марица, където се предвижда създаването на „умна производствена сграда”, инвестицията е за 107 млн. лева. В Шумен ще се разшири алуминиевото производство с инвестиция в размер на 136 млн. лева и нови 160 работни места, съобщи премиерът.

„Убеден съм, че най-добрата социална програма за подпомагане на хората е да им осигурим работни места с добро заплащане. Оттам идва и една от най-важните мисии на правителството – да осигури инвеститори, които могат да създадат висока добавена стойност и по-добри заплати за работещите при тях”, заяви Денков.

Той коментира и инвестицията на ключов белгийски инвеститор, който предвижда да инвестира близо 1 млрд. лева в 3 региона на България – Стара Загора, Пловдив и Бургас и да създаде около 1200 нови работни места.