0

Д о неделя, 31 март, повечето туристически агенции в България предлагат отстъпки за почивка в най-луксозните хотели по родното Черноморие с 30 до 40 процента за началото и края на сезона.

Целево те са насочени предимно към пенсионери от страната и чужбина, които избират да летуват в по-лъскава обстановка, но в по-спокойна атмосфера и без риск от опасните за здравето високи температури. Подходящи за това са периодите от средата на май до края на юни и след 6 септември.

Почивка за двама в двойна стая за седем дни на база ол инклузив излиза около 1800 лева, като на доста места се предлага безплатно настаняване и на две деца до 12 години.

Изтегляне

„Уточнявам, че специалните пенсионерски пакети по принцип са за април, изтеглени са заради късния Великден през тази година.

Началникът на РУО – София-град д-р Ваня Кастрева пред "Телеграф": 3500 пенсионери работят в образователната система

Малко хотели обаче могат да предложат наистина добри условия на по-приемливи цени. Масовите отстъпки за ранни записвания в момента са около 20 процента и едноседмичните ваканции дори извън силния сезон са за около 2000 лева за двама.

В момента има изключително изгодни оферти за пътувания до Турция, но с автобус. Не всеки е способен да издържи пътя, но съотношението цена-качество си заслужава“, коментира експертът в бранша Мариана Пеловски.

Деца

Доста по-скъпи са почивките по родното Черноморие за семействата с деца. Някои 7-дневни пакети надхвърлят и 6000 лева, дори с все още предлаганата отстъпка от 15 процента за ранни записвания до края на март, която важи и за резервации през юли и август.

КРАЙ, ЗАБОГАТЯХМЕ: Пенсионерите напълниха сметките, в 7 области живеят нашироко!

Масово офертите за ол инклузив са в диапазона от 2 до 5 хиляди лева. Разликата основно зависи от броя и възрастта на децата. Най-солени излизат почивките на родителите на близки по възраст тийнейджъри 13 – 17 годишни. Ако не ги тарифират като възрастни, повечето хотели искат за тях между 20 и 50 процента от цената на пълноплащащ.

Отсрочка

„По отношение на ранните записвания мога да кажа, че някои хотели дадоха като срок и първия работен ден от април. Така че през този уикенд е подходящо да се разгледат оферти. Не е ясно какви ще са маркетинговите похвати на хотелиерите към българския пазар след това, но като цяло има тенденция за покачване на цените, но и за значително подобрение на предлаганите услуги.

По отношение на по-възрастните хора мога да кажа, че често ни се случва да съдействаме на баби и дядовци, които искат да резервират почивка на морето и да заведат своите внуци“, коментира пред „Телеграф“ и експерт от голяма фирма в бранша, който пожела да остане анонимен.