0

З астрахователните компании и фирмите за бързи кредити пуснаха промоции за Свети Валентин отсега и за петък - 13 януари.

Полици валентинки за имущество с 20 на сто отстъпка за Деня на влюбените на 14.02 могат да се сключат още сега до края на февруари, показа проучване на „Телеграф“. За фаталния петък има отстъпка от 35 на сто.

Полици

Застраховките със специални намаления важат само до края на втория месец тази година. Условието е да платите 18 лв. и при щети да бъдете обезщетени до 15 000 лв. за недвижимо имущество и до 3000 лв. за автомобил.

Полицата покрива пожар, ВиК аварии, късо съединение, вандализъм, кражба и др. Някои дружества дават и допълнителни промоционални условия, ако подпишете договор за допълнителни застраховки. Без промоцията застраховката излиза поне с 10 лв. отгоре. Тъй като полиците за имущество са сред най-често сключваните, намалението е именно при тях, обясниха агенти.

И допълниха, че промоциите са начин да бъдат конкурентни на пазара. Друго интересно предложение е да сключите застраховката точно на петък, 13 януари. В този ден може да се възползвате от 35 на сто намаление на имуществената полица. Има възможност за онлайн подписване на полицата.

Карти
Финансовите институции също са предвидили специални предложения около 14 февруари. Сред промоциите е възможността да спечелите парична награда, ако плащате с кредитна карта.

Срокът на промоцията е до 15 февруари. Условието е да имате поне 10 плащания на обща стойност 100 лв. у нас. Няма проблем, ако заплатите и продукти в чужбина.

Акцията важи само ако купите хранителни продукти или поръчате храна от ресторант. Идеята е накрая на кампанията от финансовата институция да ви преведат обратно 30 лв. 

Минали години около Деня на влюбените някои финансови компании пускаха специални промоции само за самия 14 февруари. „Може би тази година ще го направим отново“, коментираха агенти.

Финансови консултанти казаха, че подобни промоционални кампании са заради голямата конкуренция на пазара и помагат на компаниите да привлекат повече клиенти. Затова фирмите за застраховки и кредити постоянно измислят различни отстъпки около всевъзможни празници, както имаше и за Коледа и Нова година.