0

С ърбите привлякоха жените ни за 8 март с атрактивни предложения по кафаните в Пирот, Ниш и близките до границата ни градове, показа проверка на „Телеграф“. За суми от порядъка на 140 до 160 лева комшиите предлагат хотел, празнична вечеря с невероятни изкушения от сръбската кухня, качествени напитки и жива музика.

Офертите са разграбени, а по най-оборотните заведения в Пирот и Ниш няма места, като над 60% от резервациите са направени от българи, признаха пред „Телеграф“ местни съдържатели на кръчми.

Един от най-желаните градове е Пирот, тъй като е най-близо до София и става за бързо посещение. Следва го Ниш, където има по-богат избор от хотели и кръчми. Разходката за ден не отнема повече от час, ако не броим чакането на границата, но в момента не е активен туристически сезон и се минава максимум за 30 минути.

Освен с личен автомобил много български туроператори предлагат и оферти за пътувания с автобус. Цената се увеличава с не повече от 20 лева, но се приемат групи от Варна, Бургас, Пловдив и други градове от вътрешността на България. От агенциите, организиращи пътувания, обясниха, че причината е засилен интерес към Сърбия основно от софиянци и пловдивчани заради близостта.