0

П ървият търг за колите на пияни шофьори мина без нито една подадена оферта. Наддаването бе насрочено за 15 януари, но интерес към автомобилите нямаше.

Първата партида на отнети автомобили от хванати на градус водачи зад волана бе сложена на тезгяха от дирекцията на Националната агенция по приходите в Бургас. Както „Телеграф“ писа, за продан бяха обявени 24-годишен „Опел“ и 27-годишен „Фолксваген Голф“. Първоначалната цена, от която тръгваше наддаването, бе 1200 лева за опела, а за голфа – 1000 лева.

166 коли на пияни на тезгяха

Надолу

Очаква се за двата автомобила НАП да обяви втори търг, на който цената да бъде намалена, както предвиждат разпоредбите на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Според автоексперти една от причините да няма интерес към колите е наложената мярка спиране от движение за определен срок.

Междувременно НАП изкара на тезгяха нова порция коли на хванати на градус зад волана, показа справка на „Телеграф“ в портала за продажби на приходната агенция.

Както и при първата партида, автомобилите са стари и се предлагат за по около 1000 лева първоначална цена.

Обяви

На тезгяха са изкарани „Голф“ от 1998 г. с начална тръжна цена от 900 лева, БМВ от 2000 г., за което се искат поне 1200 лева, „Ситроен“ от 2002 г. срещу минимум 1100 лева, „Форд Фокус“ от 1999 г. за поне 1000 лева, „Пежо 307“ от 2004 г. за първоначална цена 1100 лева.

В обявите за тези автомобили не е указано изрично, че са отнети от пияни или дрогирани шофьори, но за това говори фактът, че всички са с прекратена регистрация, за някои е посочено, че са без свидетелство за регистрация или че върху тях има наложена наказателна мярка по Закона за движение по пътищата.

Търгът ще се проведе на 14 февруари в сградата на териториалната дирекция на НАП в Бургас.