0

П ромоция на самолетни билети от 9 до 38 евро пусна нискотарифна авиокомпания, видя „Телеграф“. Намаленията са за повече от 28 дестинации в Европа. Сред тях са Милано, Венеция, Дъблин, Лондон и много други. В сумата обаче не са включени места в самолета и багаж, а само малка чанта, която е с размери 40 на 20 на 25 см. 

9 евро е цената на билета от София до Милано. Така при резервация на полет за 21 март и връщане на 24 март връщането е наполовин цена и пътешествието до италианския град струва 15 евро.

Причината е, че превозвачът е обявил промоция при покупка на един билет, вторият е с 50% намаление.

Такива трикове за привличане на клиенти прилагат и търговците на облекла. Масово в магазините има оферти при покупка на чифт дънки вторият е на половин цена. 

До Лондон цената пък е 18 евро, а ако си купите в двете посоки, сумата на връщането ще е наполовина, или 9 евро. Най-скъп в момента е билетът до Берлин - 38 евро. 

В сумите обаче не са включени таксите за багаж, като те зависят от броя на чантите. 30 евро допълнително ще трябва да платите, ако искате да качите на борда 20-килограмов куфар, както и да имате запазено място.

Ако изберете този пакет, ще имате и безплатна регистрация на летището 40 минути преди полета. 

От компанията уточняват, че намалението с 50% на втория билет важи само за пакети без багаж и пътуването трябва да е в периода от 21 март до 31 май. 

Друг нискотарифен превозвач пък пусна полети от София до Рим за 20 лева. За 29 лева пък се предлагат билети от Пловдив до Лондон.

В цените отново не са включени таксите за багаж и запазено място. Заради интереса към екзотични дестинации пък има намаление с 20% на цените на билетите към тях.

Срещу годишна такса от 30 евро на човек пък авиокомпания прави намаления както на цените на билетите, така и на тарифите за багаж.

В случай че се абонирате за намаленията, срещу тази сума ще може да качите на борда багаж от 20 до 32 килограма само срещу 5 евро.