0

Г игантска опашка се е образувала пред сградата на Българската народна банка, където днес започна продажбата на монетата посветена на 150 години от рождението на българския национален герой Гоце Делчев.  

Гигантска опашка се е образувала пред сградата на Българската народна банка, където днес започна продажбата на монетата посветена на 150 години от рождението на българския национален герой Гоце Делчев.  

Опашката се изви още от ранни зори, часове преди Централната банка да отвори врати. Гражданите, сред които преобладават млади хора, чакат да си закупят сребърната монета с номинал от 10 лева, предаде БГНЕС. Това е първата монета, която БНБ пуска тази година. Тя е отсечена в тираж 3000 броя и е с проба 999/1000.

 Както Агенция "Монитор" вече писа от днес БНБ пуска в обращение сребърната възпоменателна монета на тема „150 години от рождението на Гоце Делчев“ срещу 108 лева.

До 19 януари 2022 г. (включително) всеки клиент - физическо или юридическо лице, ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „150 години от рождението на Гоце Делчев“ ще се продава без ограничения.