0

П етдесет процента надолу разпродажби обявиха маркови спортни магазини, парфюмерии и такива за облекло. Етикети с новите по-ниски цени окичиха стоките още на втори януари, установи проверка на “Телеграф”. Това не са празничните намаления, а започват големите януарски дискаунти, обясни консултант продавач в скъп магазин за спортни стоки в столицата. 

Допълнително 

Очаква се маратонки от 300-400 лв. да паднат поне наполовина до края на месеца. Най-голям дискаунт на втория ден от новата година обаче беше обявил магазин за спално бельо. В него всичко закупено се намаляваше с още 40%. Така на обявена вече отстъпка от 60% се добавяше още 40% надолу при покупка. Влезлите късметлийки грабеха на килограм фини комплекти от памучни чаршафи с калъфки за по-малко от 20 лв. Също и големи памучни кърпи за баня горе-долу на същата цена. 

Вълна 

Най-търсени и бързо свършващи бяха екологичните пухени завивки от по 50 лв. Оказа се, че те са с памучно покритие и пълнеж от фина вълна. Много по-леки и с нулев процент синтетика. Това ни е топпродукт, който се произвежда от миналата година и не можем да насмогнем, обясни продавачката. 

Азиатски 

Заради януарските намаления любителите на изисканите аромати могат да открият на почти два пъти по-ниски цени истински съкровища. Топмарков дамски парфюм, за който можеш да си мечтаеш, беше паднал надолу с 50 лв. и така с обем от близо 200 мл за тези пари да се сдобиеш с него за близо 70 лв. По отношение на козметиката в момента тенденцията е „Азия и всичко останало“, разказаха усмихнати продавачите. Въпреки че цените им не са от най-ниските, но разфасовките на азиатските кремове, серуми и бустери  са значително по-големи от останалите и излизат на сметка. 

Срок на връщане 

Хората, които не са доволни от подаръците си за Коледа, трябва да зная, че могат да върнат някои от тях и да си получат парите, ако държат касовите бележки. Скандинавска верига за облекло е обявила датата от 9 януари, до която ще връща пари на недоволни от коледни подаръци. Други от по-големите магазини също приемат върнати стоки, но при различни условия. Някои от тях само ако са купени от магазин, но не и онлайн или аутлет.