0

В секи път, когато излизаме от вкъщи, проверяваме дали сме взели трите основни неща - ключове, пари и смартфон. През последните няколко години обаче класическото трио се опростява още повече, защото със смартфон вече успешно можем да извършваме сигурни, незабавни и безконтактни плащания. Още по-добрата новина е, че с новата функционалност на А1 Wallet това удобство включва и заплащането на битови сметки през телефона. Така само с няколко докосвания по екрана си спестявате както досадното чакане на опашки, така и търсенето на работещи офиси в близост до вас.

Всеки път, когато излизаме от вкъщи, проверяваме дали сме взели трите основни неща - ключове, пари и смартфон. През последните няколко години обаче класическото трио се опростява още повече, защото със смартфон вече успешно можем да извършваме сигурни, незабавни и безконтактни плащания. Още по-добрата новина е, че с новата функционалност на А1 Wallet това удобство включва и заплащането на битови сметки през телефона. Така само с няколко докосвания по екрана си спестявате както досадното чакане на опашки, така и търсенето на работещи офиси в близост до вас.

Какви сметки можем да платим през A1 Wallet

Дигиталният портфейл на А1 вече позволява на потребителите да извършват плащания към редица доставчици на услуги. Без значение дали ползвате план Standard или Premium, директно от приложението А1 Wallet можете да платите своите задължения както към банки, компании за бързи кредити или телекомуникационни оператори, така и към ВиК, електроразпределителни дружества и други.

Пълният списък с доставчици можете лесно да откриете в самото приложение. Това става като влезете в меню „Услуги“ на А1 Wallet, където трябва да изберете опция „Битови сметки“. Ще се генерират 4 опции за плащане: сметка за вода, сметка за ток, сметка за телефон или друга сметка. При избор на една от опциите ще се зареди списък с доставчици за съответната категория. След като заредите списъка и изберете доставчика, към когото искате да заплатите задълженията си, е необходимо да въведете своите клиентски данни. Следващата стъпка, за да добавите сметката в А1 Wallet, е да натиснете бутона „Запази“.

Как става плащането

След като вече сте запазили списъка с доставчици на услуги и искате да преминете към извършване на плащане, трябва да изберете бутон „Плати сметките“, което ще генерира списък за избор „Моите сметки“. За максимална сигурност и предпазване от злоупотреба, А1 Wallet ще изисква идентификация с пръстов отпечатък, лицево разпознаване или ПИН при всяко плащане на сметка.

В периода до 15 март потребителите на дигиталния портфейл могат да се възползват от специалното предложение на А1 и да платят своите сметки безплатно без допълнителни такси. След изтичане на промоционалния срок към трансакциите ще се добавят символични такси за обработка на превода, които варират в зависимост от избрания абонаментен план. Ако използвате план Standard на А1 Wallet, ще се начисляват по 19 стотинки на плащане, а за потребителите с план Premium  таксата е на стойност 10 стотинки.

Какво още от A1 Wallet

С новата функционалност на дигиталния портфейл от А1 всеки има възможност да следи как се разпределят финансите му, като плащанията на битови сметки ще могат да се видят в отчетите за разходи, които А1 Wallet предлага. В допълнение можете да сте спокойни, че няма да пропуснете крайния срок за следващото плащане, тъй като приложението предлага на абонатите опцията да получават нотификация всеки път, когато е налична нова сметка за плащане.

Освен битови сметки, с А1 Wallet можете да превеждате пари на потребители на приложението напълно безплатно, да плащате на POS терминал директно през телефона си или да оптимизирате личните си финанси благодарение на отчетите на направените трансакции по различни критерии – спрямо даден период от време, в зависимост от типа на разходите и др.

Дигиталният портфейл А1 Wallet e съвместим с Android, iOS и HarmonyOS устройства, и може да бъде открит съответно в Google Play, AppStore и AppGallery, а изтеглянето и регистрацията са напълно безплатни.