П ремиум водка със 100% натурална розова вода ще направи своя дебют на пловдивската „Винария“, съобщиха организаторите на форума.
Премиум водка със 100% натурална розова вода ще направи своя дебют на пловдивската „Винария“, съобщиха организаторите на форума.
Въпреки ковид кризата и обществено-политическите събития, премиерите на престижното панаирно изложение няма да са никак малко. „Винария“ за 7-а поредна година е част от форума за модерно земеделие, вино, храни и оборудване, който ще се проведе от 9 до 13 март в Международен панаир Пловдив.
По думите на Калофер Заков, пловдивски мениджър на фирмата, която произвежда водката с розова вода: „Нашият продукт впечатлява със съвременна визия и изненадва с екстравагантния си аромат, който допада дори на хора, които не са ценители на водка“. Той допълва, че напитката
многократно се дестилира и се пречиства с въглен
за да стигне до масовия потребител и да има послевкус на рози.
Нови териториални вина в малки серии с индивидуален облик ще представи и семейната винарна на Христина и Константин Илиеви. Те произвеждат Дионисиеви напитки от лозя, разположени в района на село Белица, между южните склонове на Сакар планина и източния хребет на Родопите. „Разполагаме с 65 декара собствени масиви от сортовете Мерло и Каберне Совиньон, като в производството ползваме и Сира, Малбек и Каберне фран, от които създаваме нашите вина по класическа технология. За да имат възможност максимално да оформят индивидуалния си облик,
процесът на външна намеса е сведен до минимум
като почти всичко се извършва на ръка“, казва Христина Илиева.
Нов продукт ще представят на своя щанд също Десислава Гунчева и Людмил Шаралиев, които отглеждат 450 дка малинови насаждения за био вино. „Произвеждаме лимитирани серии малиново вино, което е подходящо за ежедневна употреба, за празници и се съчетава добре и с други вина, когато се купажира, както и с безалкохолни напитки. Изключително сме горди, че 2 години печелим приза „Най-добър продукт“ в традиционния конкурс на Пловдивския панаир „Изборът на потребителя“, коментира технологът Десислава Гунчева. Тя допълни, че подходящи храни за виното им са сирена, сладоледи, торти, паста и др.
За първи път посетителите на Града на виното ще могат да дегустират продуктите на компания, създадена преди две години от италианци. „На „Винария“ ще представим
вина от районите на Пулия, Умбрия, Тоскана, Емилия-Романя, Венеция и Сицилия
които са еталон за качество Made in Italy. За първи път посетителите ще имат възможност да дегустират и любимите вина на президента на Италия Серджио Матарела“, заяви представителят на фирмата Владислава Цветанова. Тя допълни, че вината, които селектират, имат сертификати за качество. На своя щанд компанията ще предложи и храни, които са подходящи за консумация с вината.
Премиера на „Винария“ ще направят и новите продукти на венецианска компания, която преди две години завладя ценителите с фантастичното си просеко. „То е произведено от 80% от характерния за Северна Италия сорт Глера (Просеко) и 20 на сто Пино ноар, като има лек, ненатрапчив вкус, плодов ароматен нюанс и е изключително подходящ за празници, а и просто за настроение“, каза представителят на фирмата Матео Бортолуси. Той допълни, че освен с просеко ще изненадат своите почитатели с традиционни вина, характерни за Северна Италия.
Вече 17 години поред зоната „Вкусове от Италия“ е неразделна част от „Винария“. Тази година ще представи храни и напитки, произведени на Апенините, като отново ще даде възможност на посетителите да се докоснат до чара на прочутата италианска кухня, представена от водещи производители и търговци.
Монитор