0

М акдоналдс обяви, че е започнал да продава бизнеса си в Русия, което включва 850 ресторанта и 62 000 човека. Гигантът за бързо хранена посочи като причина хуманитарната криза, причинена от нахлуването на Силите на Владимир Путин в Украйна, като обави, че задържането на бизнеса в Русия „вече не е приемливо и е в разрез с ценностите на Макдоналдс“. 

Докато се опитва да започне да разпродава ресторанти, Макдоналдс заяви, че планира да премахне златните арки и други символи, свързани с компанията. От там добавят, че ще запази търговските си марки в Русия.

Главният изпълнителен директор Крис Кемпчински каза, че „отдадеността и лоялността към Макдоналдс“ на служителите и стотици руски доставчици правят решението да напуснат трудно.

Той каза в изявление: „Ние обаче имаме ангажимент към нашата глобална общност и трябва да останем непоколебими в нашите ценности, а нашият ангажимент към нашите ценности означава, че вече не можем да поддържаме арките да светят там“. 

ВОЙНАТА В УКРАЙНА: Над Киев вият сирени, хората се тъпчат в бомбоубежища. Спряха им бургерите, "Макдоналдс" спусна кепенци (ВИДЕО)

КОПИ-ПЕЙСТ: Руснаците сменят гигантите МакДоналдс и Инстаграм със свои марки. "Дядя Ваня" и "Росграм" изместват американските компании