0

И ма провал на Рашков. Пореден, тежък провал на Рашков. Това коментира по бТВ социологът Андрей Райчев. Според него вътрешният министър при ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдdлина Арнаудова отново, както при предишни случаи не представял реални аргументи. По думите му "Бойко Рашков демонстрира за пореден път възможността само да шуми". Акцията била с идеята, че ще се открие нещо повече при обиска, предполага още Райчев.

Има провал на Рашков. Пореден, тежък провал на Рашков. Това коментира по бТВ социологът Андрей Райчев. Според него вътрешният министър при ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдdлина Арнаудова отново, както при предишни случаи не представял реални аргументи. По думите му "Бойко Рашков демонстрира за пореден път възможността само да шуми". Акцията била с идеята, че ще се открие нещо повече при обиска, предполага още Райчев.

"Те (от Продължаваме промяната - бел. ред.) са в дилема - да подкрепят Рашков и да потънат с него, или да се освободят от него и малко да излязат от тази ситуация. Като гледам те тръгват да го подкрепят", добави той.

"Борисов има някаква възможност да се скрие ли? Той е толкова известен, че няма къде да се скрие и в България, и в цяла Европа", продължи той. ГЕРБ печели от това - очевидно е, това ми показва интуицията. Опозицията е във фаза и се съживява, коалицията отслабва, отслабва и връзката ѝ с президента, смята още Райчев.

Политологът обаче смята, че действията са създали напрежение в коалицията, защото от „Продължаваме промяната“ не са предупредили партньорите си за нея и те са научили за ареста на Борисов от прессъобщението на МВР с всички останали. Именно затова според него пред премиера и ПП има два варианта - или да подкрепят Рашков и да потънат с него, или да се освободят.

По думите му наблюдаваме символично насилие. Това е насилие, което е един вид само замахвам, но спирам не удрям. Това символично насилие в България не е нова практика. По думите му при „символното насилие“ има показност, шумни арести, но след това няма реални присъди.