0

А втобусни превозвачи от Кюстендил се оплакват от намалени субсидии при обслужването на крайградските и междуселищните линии. И при драстичното увелечие на цените на горивата те са принудени да качват цената на билетите, както и да намялат курсовете сеи по отделните направления, предаде БНР.

Автобусни превозвачи от Кюстендил се оплакват от намалени субсидии при обслужването на крайградските и междуселищните линии. И при драстичното увелечие на цените на горивата те са принудени да качват цената на билетите, както и да намялат курсовете сеи по отделните направления, предаде БНР.

Ако през последното тримесичеие на 2021 г. на превозваческите фирми са били отпуснати 46 000 лв. субсидия, то за януари - март тя е намалена на 35 350 лв., уточни зам.-кметът по финансите на Общината Надя Каратова.

Те се разпределят на три фирми, с които общината има сключен временен договор за транспортно обслужване по отделните направления заради спор с една част от превозвачите, обжалвали пред Комисията за защита на конкуренцията проведения търг по Закона за обществените поръчки.

Превозваческата фирма, която м.г. получила 8 хил. лева субусудия за 4 хил. километра пробег, сега е получила към 5 хил. лева. При това положение превозвачът вдигнал цената на билетите до близките села с 20-30 стотинки и с 60 стотинки до Благоевград. Това е станало обаче, без да бъде уведомена или да е съгласувано с общината.

"При нас няма уведомление, че има повишени цени на автобусните билети", отбеляза зам.-кметът по финансите Каратова.