0

Б езплатни нефрологични прегледи организира УМБАЛ "Св. Анна". Те ще се проведат на 8 и 9 март, а инициативата е по повод Световния ден на бъбрека, който отбелязваме на 10 март.

Безплатни нефрологични прегледи организира УМБАЛ "Св. Анна". Те ще се проведат на 8 и 9 март, а инициативата е по повод Световния ден на бъбрека, който отбелязваме на 10 март.

Прегледите ще се извършват от екипа на проф. Борис Богов, началник на Клиника по вътрешни болести. Те ще се провеждат на 8 и 9 март от 9 до 14 часа в кабинети номер 8 и 25 на УМБАЛ "Св. Анна" -София.

Телефонният номер за записване е 02/9759319.

Същевременно oт лечебното заведения заявиха, че 43-годишната пациентка от Украйна, която миналата събота беше диагностицирана и оперирана в УМБАЛ "Св.Анна"-София е в стабилно състояние.

Тя страдаше от Илеус или чревна непроходимост, заради което се наложи спешна операция, която мина успешно в Клиника по хирургия на болницата. Лечебното заведение разполага с достъчно количества лекарства, кръв и консумативи и няма нужда от допълнителни инициативи за дарения, отбелязаха оттам.