0

П о-слаб и нескопосан бюджет не може да се напише. Това заяви в Монтана лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Коалицията сама се свали заради корупция, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира успешния вот на недоверие срещу кабинета на Кирил Петков и посочи, че във времето на сегашното управление са се разразили редица скандали в държавата, с взаимни обвинения между членовете на правителството. Вотът беше внесен от ГЕРБ-СДС.

Според Борисов актуализацията на бюджета, която предлага правителството в оставка, не е добре изготвена, но депутатите от ГЕРБ-СДС ще я подкрепят с мисъл за хората, както и ще настояват за приемането на собствените им предложения.

"Сваленото правителство иска ние да им провалим бюджета - по-слаб, нескопосан, небалансиран и катастрофален бюджет не може да се напише, няма нито един внесен закон за гласуване, само приказки - затова в този Бюджет ние сме добавили пари за църквите, за лекарите, за военните, за пожарникарите, 15% за пенсионерите, - и да не приемат нашето предложение с ясното съзнание, че това е лош бюджет, но да не им дадем да се възползват да кажат, че няма пари, ще гласувате "за" всяко тяхно предложение заради хората.", каза Борисов. .

Лидерът на ГЕРБ обвини управляващите, че "говорят само за постове и пари". И отново отправи сериозни критики за цените на горивата. Бойко Борисов отправи критики към правителството за твърденията му, че инфлацията е привнесена отвън и заяви, че ако ГЕРБ са били досега на власт, горивото нямаше да е на такава висока цена.

"300 милиона ви крадат на месец, я си ги представете в чекмеджета, я си ги представете на месец. Представяте ли си колко сте ограбени?", обърна се Борисов към партийния актив в Монтана.

"Ако ГЕРБ управляваше, горивото щеше да е максимум на цената, която беше", продължи Борисов.

"Кой ти привнесе инфлацията? На коя стока е привнесена инфлацията? Откъде дойде като всичко е българско? Токът - произвежда се в България? Кой ти привнесе инфлация?", попита Борисов премиерът Петков.

"Добре, че беше този вот на недоверие, за да разберем, че всичко е било само за пари", каза Бойко Борисов. "Нито една лъжица асфалт не е сложена, имаше разруха по българските пътища година и половина", каза още той.

Лидерът на ГЕРБ нарече "лъжа" обвиненията на Петков, че са го свалили Борисов и руската посланичка Елеонора Митрофанова.

"На България ѝ трябва нормално дясноцентристко управление", каза още Бойко Борисов.

"Оценките се дават на избори. Ако успеят да направят правителство, есента ще катастрофират така, че ГЕРБ ще се върне с пълно мнозинство", смята лидерът на партията.