0

"Най-мащабното купуване на гласове в историята се провежда в българския парламент", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънреден брифинг пред медиите. Борисов визираше преговорите на „Продължаваме промяната“ с депутати за подкрепа на проектокабинета им.

По думите му в момента освен пари за отцепници, се предлагат и "колосални суми", за да не влязат на гласуване. "Да претърпи някаква авария, да се спъне, да падне, да си ожули носа, но само да не влезе в зала", уточни Борисов. "Така са се вкопчили в тази власт, че въобще не забелязват какво се случва около тях", каза той. 

„Вчера Европейската комисия намали общата сума на безвъзмездните средства, които ще предостави на България по Плана за възстановяване. Корекцията е 578 млн. евро - над 1 млрд. и 200 - 300 млн. загуба вследствие на промяната. Много са загубите - тази е категорична”, обясни още той.

Борисов критикува управлението, че губи милиарди. „И това ви се струва нормално? Губят се милиарди от некадърност, от безотговорност. Вече даже е безсмислено да обясняваме, че щяха да събират милиарди от кражби и какво ли не. Не само, че не събраха нищо - а точно обратното - продължаваме да губим готовите пари”, добави лидерът на ГЕРБ.