0

Б лизо за 24 часа е останало без ток населението на село Шаново, община Мъглиж, след като бракониери при незаконно рязане на дърва за огрев са успели да повредят проводниците, захранващи населеното място е с еленергия.

Близо за 24 часа е останало без ток населението на село Шаново, община Мъглиж, след като бракониери при незаконно рязане на дърва за огрев са успели да повредят проводниците, захранващи населеното място е с еленергия.

Сигналът за бракониерите е бил приет на телефон 112 около 12,30 ча са 3 март, чос по късно на място са се отзовали униформени служители на РУ Полиция – Казанлък. Установено е че при рязането на една топола клоните на дървото са скъсали и повредили близо 200 м от захранващите проводници. Образувано е било досъдебно производство, в процес на изясняване са авторите, които успели да избягат с каруца, но имало ясни следи.

Денонощие по-рано полиаци от участъка в Мъглиж са задържали двама местни жители на по 25 и 30 години, за които е установено, че във времето между 1 и 2 март са откраднали от къща в малкото градче печка, пералня, велосипед и други вещи. В РУ-Казанлък е образувано бързо производство. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.на имущество. Задържаните са криминално проявени, единият има и изтърпяна вече осъдителна присъда, новата кражба е била осъществена в изпитателния срок.