0

В ъв всички ключови за България решения ДПС винаги е имало вярната за страната ни позиция. И нещо повече, било е и ще бъде двигателят на тези решения. Това изтъква депутатът от ДПС Йордан Цонев в специална позиция на партията.

Във всички ключови за България решения ДПС винаги е имало вярната за страната ни позиция. И нещо повече, било е и ще бъде двигателят на тези решения. Това изтъква депутатът от ДПС Йордан Цонев в специална позиция на партията.

Цонев напомня, че изминалата драматична за света, Европа и България седмица отново е показала, че ДПС има адекватни позиции по важните за страната теми. Позиции, които са в пълен синхрон с позициите на нашите натовски и европейски партньори.И дава два примера.

В деня, в който започнала войната в Украйна, управляващата коалиция потънла  в идеологическите си разногласия и по думите му е била напът да лиши България от единна, ясна и категорична позиция, осъждаща военната агресия на Русия срещу Украйна. "Както и адекватният отговор като санкции на нашите съюзници, който ние трябваше да подкрепим", казва Цонев и добавя, че след намесата на ДПС българският парламент успял да приеме това решение и така премиерът заминал за общата среща на върха в Брюксел с тази позиция.

Цонев изтъква още, че при обсъждането на санкциите срещу Русия ЕС настояло всички държави – членки да преразгледат всяко едно решение за даване на гражданство или статут на постоянно пребиваващ на руски граждани. В тази връзка напомня, че ДПС още от януари излезе със своя законодателна инициатива за пълна ревизия на всеки един отделен случай на издаден такъв паспорт. Тъй като техният закон бе отхвърлен, от ДПС внесе същите текстове и за второ четене и сега очакват  мнозинството в НС да се съобрази с волята на европейските ни партньори.