0

М инистърът на иновациите и растежа Даниел Лорер отговори на критиките на Слави Трифонов, който вчера във Facebook обвини „Продължаваме промяната“, че не се допитват до коалиционните си партньори и правят каквото си искат, като много често това не е добро за страната

„Звучи ми като мрън – мрън“, коментира Даниел Лорер и определи като „драма“ предупреждението на Слави Трифонов. „Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма, за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам е България да бъда оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене", подчерта Лорер в ефира на БНТ. 

По думите му в Министерски съвет „имат много добра комуникация между министрите, но навън партиите развиват този диалог не в най-добрите посоки“. „Изключително важно е тази коалиция да продължи напред, тъй като тя е единствената възможна за България“, изтъкна той.

Председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров заяви пред бтв, че Слави Трифонов не участва в нито един лидерски съвет и не знае откъде черпи въобще информация за тях. „Не знам откъде г-н Трифонов черпи тази информация, той не участва в последните месеци нито в лидерския съвет, да не говорим в експертните съвети, където се събираме всички представители на коалицията. За нас винаги е било от изключителна важност диалогът в коалицията да върви. Такъв диалог предстои днес на коалиционен съвет, на който ще бъде обсъден окончателният пакет от мерки“.