0

Б лаготворителна акция за набирането на средства, с които да бъде заплатено транспортирането на ученик от професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ до Република Турция, където да бъде извършена животоспасяваща операция инициираха деца от Стара Загора.

Благотворителна акция за набирането на средства, с които да бъде заплатено транспортирането на ученик от професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ до Република Турция, където да бъде извършена животоспасяваща операция инициираха деца от Стара Загора.

16-годишният Симеон Георгиев е счупил четвърти шиен прешлен след падане от велосипед в района на парк Аязмото преди две седмици. Направени са му били две операции от хирурзите в УМБАЛСМ "Н. Й. Пирогов"-София, но състоянието му остава изключително тежко и момчето е изпаднало в будна кома.Родителите на единайсетокласника са уредили специализирана линейка с лекарски екип, но поисканата сума е непосилна за семейството. Предстои да бъде получена и прогнозна оферта от здравното заведение, където да бъде направена следваща операция и последващо лечение.

„Ще призова приятели, познати, както и всички дарители, които се включиха в моята дарителска кампания, да помогнат на Симо. Не съм се възстановила от операциите, но ще се събера психически и физически в името на едно дете, което познавам лично и много обичам. Дръжте се, мило семейство! Ще се справим и ще спасим нашето прекрасно и добро дете“, написа в социалната мрежа старозагорката Моника Маринова, за която доскоро събираха пари за лечение в Града на липите.

Желаещите да помогнат могат да го направят като внесат своята лепта по личната сметка на майката на момчето: IBAN: BG20UBBS80021031292840   BIC: UBBS BGSF Титуляр: Виолета Стоянова Георгиева. Основание на превода: Дарение за лечение