0

„Демократична България” ще подкрепи новото искане на Украйна за изпращане на оръжие. Това заяви народният представител и член на комисията по отбрана в парламента Атанас Славов пред БНР, цитиран в съобщение от пресцентъра на партията. От партията очакват да бъде внесен отново законопроектът за гласуване в Народното събрание. 

„Освен че оказването на военно-техническа помощ е принципна позиция на “Демократична България” от самото начало на войната, това е и възможност за модернизиране на българската армия с ново натовско въоръжение. В момента наблюдаваме нов етап във войната, която води Украйна. В нейната светлина темата за изпращане на старо съветско оръжие кореспондира с другата тема – за модернизацията на българската армия и превъоръжаването и по стандартите на НАТО”, заяви Славов. „Първоначалното решение само за ремонт на военна техника беше в отговор на конкретно искане. Сега имаме ново конкретно искане и затова е редно процедурата да започне отначало”, каза той.

Припомняме, че постъпи официално искане от Украйна за предоставяне на оръжие. От БСП ясно заявиха, че темата е приключена и гласуването в НС е минало, а премиерът заяви по-рано днес, че се оказва достатъчна подкрепа на Украйна