0

К ибератаките започнаха със сериозен интензитет още преди началото на военната офанзива, сега ситуацията се усложнява още повече, защото украинската страна призова за помощ и се отзоваха голям брой доброволци. Това обясни пред БНТ  Борис Гончаров, експерт по киберсигурност.

Кибератаките започнаха със сериозен интензитет още преди началото на военната офанзива, сега ситуацията се усложнява още повече, защото украинската страна призова за помощ и се отзоваха голям брой доброволци. Това обясни пред БНТ  Борис Гончаров, експерт по киберсигурност.

Очакваме тези активности да се усложнят в посока други държави, смята Гончаров.

Сайтът на президента Путин, на руската Дума, всеки уебсайт свързан с руската държава, е обект на атака. Целта е да се затрудни работата на институциите, да се създаде паника, обясни експертът.
Според него, от тук нататък, след приключване на офанзивата предстоят друг тип атаки, насочени към инфраструктура, бизнес. Няма сайтове в публичното пространство, които са защитени на 100%, всяко нещо, което се вижда в интернет, е изложено на риск, категоричен е Гончаров.